• Головна
  • Новини
  • У Києві Дарам волхвів вклонилися 150 тисяч вірян, – дані УПЦ (МП)...

У Києві Дарам волхвів вклонилися 150 тисяч вірян, – дані УПЦ (МП)

30.01.2014, 08:59
У Києві Дарам волхвів вклонилися 150 тисяч вірян, – дані УПЦ (МП) - фото 1
Про це повідомили в оргкомітеті з привезення святині.

У Києво-Печерській лаврі Дарам волхвів, з моменту прибуття святині до Києва, вклонилися 150 тисяч вірян. Про це УНІАН повідомили в оргкомітеті з привезення святині.

Зараз черга до Дарів займає близько 3-4 годин, починається біля автобусної зупинки на вулиці Лаврській, за межами Києво-Печерської лаври.

До Дарів волхвів продовжують приїжджати паломники з усієї України. Святиня перебуватиме в Києві до 30 січня.

Біля лаври стоять тролейбуси для обігріву паломників і працюють польові кухні.

поклоніння.jpg

Дари волхвів – це одна з небагатьох реліквій, пов`язана із земним життям Христа, що збереглася до сьогоднішнього дня. У Різдвяний святвечір православні згадують цю євангельську розповідь (Мф. 2 , 1-12) про поклоніння волхвів Богонемовляті Христу, якому вони принесли дари: золото, ладан і смирну (золото - як царю, ладан - як Богу і смирну - як людині на поховання).

Згідно з переказами, відображеним у письмових візантійських джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимській церкві Божа Матір. В Єрусалимі вони перебували до IV століття, при імператорі Східної Римської імперії Аркадії (395-408) перенесені в столицю Візантії - Константинополь і поміщені в храмі Святої Софії. Після падіння Константинополя реліквія була передана на Афон, де перебуває до теперішнього часу.

Золото збереглося у вигляді 28 невеликих підвісок різної форми, майстерно прикрашених орнаментом у техніці філіграні. До кожної з цих золотих пластин на срібній нитці прикріплені намистини із суміші ладану та смирну. Дари зберігаються в 10 ковчегах у ризниці монастиря Святого Павла.