18 січня стартує Тиждень молитов за єдність християн

17.01.2014, 13:55
«Чи ж Христос розділився?» – під таким гаслом 18-25 січня пройде Тиждень молитов за єдність християн, який щорічно відзначається під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн.

«Чи ж Христос розділився?» – під таким гаслом 18-25 січня пройде Тиждень молитов за єдність християн, який щорічно відзначається під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн.

Як повідомив керівник Бюро УГКЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета, однією з провідних тем цьогорічного Тижня молитов за єдність християн є питання відповідальності за створіння в контексті покликання всіх християн до святості. Це покликання означає – відкрити своє нутро для дії Божої благодаті і ставати Новою людиною у Христі через молитовне та сакраментальне життя, а рівно ж і через служіння ближнім, що включає відповідальне ставлення до всього, створеного у Христі, світу – природи.

Підготовані організаторами Тижня молитов за єдність християн молитви-прохання відповідають восьми «Цілям розвитку тисячоліття», формулюванням яких Міжнародна спільнота намагається дати відповідь на ключові виклики сучасності та майбутнього, одним з яких є глобальна екологічна криза з катастрофічними наслідками для всього людства.

У відповідності до рекомендацій Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн, Бюро УГКЦ з питань екології просить душпастирів Християнських Церков України долучати до богослужінь під час Тижня молитов за єдність християн.