Вифлеємський вогонь миру вже у Києві

21.12.2013, 23:05
Вифлеємський вогонь миру вже у Києві - фото 1
Жителі Києва сьогодні зустріли символічний вогонь миру і дружби, запалений на місці народження Ісуса Христа, - Вифлеємський вогонь.

Київ_вогонь.jpgЖителі Києва сьогодні зустріли символічний вогонь миру і дружби, запалений на місці народження Ісуса Христа, - Вифлеємський вогонь.

Як передає УНІАН, офіційна передача українськими пластунами Вифлеємського вогню миру відбулася о 12.00 на Володимирській гірці біля пам'ятника князю Володимиру Великому.

В акції взяли участь близько 50 киян і гостей столиці. Як повідомили організатори церемонії, передача вогню в Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» має пройти о 15.00, а відтак вогонь було передано учасникам акції протесту на Євромайдані.

За словами організаторів, вогонь буде рознесено в лікарні, церкви, а також на Майдан Незалежності активістам акції протесту.

«Після церемонії пластуни і скаути намагатимуться рознести вогонь до максимальної кількості церков, лікарень, сирітських будинків, аби кожен міг відчути дух Різдва. Також о 17.00 ми передамо вогонь громаді на Майдані», - сказав один з пластунів.

Як повідомлялося, 17 грудня українські пластуни одержали Вифлеємський вогонь миру на польському кордоні, після чого передали його активістам львівського Євромайдану. Вифлеємський вогонь миру - це міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є розповсюдження символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була запроваджена в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домівкою. Того ж року ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом – скаути інших країн.