• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ освятив престол в обителі монахів-студитів в Обухові на Київщині...

Глава УГКЦ освятив престол в обителі монахів-студитів в Обухові на Київщині

01.11.2013, 09:41
Глава УГКЦ освятив престол в обителі монахів-студитів в Обухові на Київщині - фото 1
У день Святого апостола і євангелиста Луки, 31 жовтня, Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) освятив престол в обителі Святого Антонія монахів Студійського уставу в місті Обухові (Київщина).

dsc_0001-s.jpgУ день Святого апостола і євангелиста Луки, 31 жовтня, Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) освятив престол в обителі Святого Антонія монахів Студійського уставу в місті Обухові (Київщина).

«Сьогодні ми переживаємо ще одну історичну подію – благословення на цьому місці престолу нової студійської обителі в Київській архиєпархії», – цитує слова Патріарха Департамент інформації УГКЦ.

Першоєрарх підкреслив, що освяченням престолу, по суті, засновано перший студійський монастир у відновленій Київській архиєпархії.

«Це, безперечно, духовна подія. Якщо задуматися над питанням, які завдання ставить Господь перед цією монашою спільнотою, що тут молитиметься, то кращої відповіді ніж постать євангелиста Луки від Господа Бога годі очікувати», - сказав він.

Предстоятель пригадав, що апостол Лука залишив нам дві книги Нового Завіту. Він також зазначив, що студійське монашество славиться тим, що відроджує іконопис.

«Щоб усе те багатство, яке має наша Церква в образі чи в житті студійського монашестсва, тут могло проявитися в усій своїй повноті на благо тих людей, яких до вас Господь Бог посилатиме», – побажав Верховний Архиєпископ.