Сім тисяч львів’ян у неділю запалять свічку Віри

25.10.2013, 14:21
Сім тисяч львів’ян у неділю запалять свічку Віри - фото 1
На площі перед Львівським театром опери та балету ім. С. Крушельницької УГКЦ у неділю, 27 жовтня, проведе урочистий захід приурочений завершенню року Віри - «Світло віри». До участі запрошують усіх мешканців міста не залежно від їхньої конфесійної приналежності.

88383.jpgНа площі перед Львівським театром опери та балету ім. С. Крушельницької УГКЦ у неділю, 27 жовтня, проведе урочистий захід приурочений завершенню року Віри - «Світло віри». До участі запрошують усіх мешканців міста не залежно від їхньої конфесійної приналежності.

Завершення року Віри розпочнеться із Божественної Літургії у архикатедральному соборі Святого Юра. А центральною подією заходу стане Богослужіння та запалення свічок перед оперним театром.

Як повідомили РІСУ у Львівській архиєпархії, о 18.00 митрополит Львівский Ігор (Возьняк) очолить молебень до Христа-Чоловіколюбця. Із спеціальної сцени, яку встановлять перед театром до цієї події, владика запалить cвічки і благословить киріями місто та усіх львів’ян. Після цього митрополит передасть вогонь священикам, а вони вірянам.

«Свічка – це символ єднання спільноти Львова у християнській вірі, — каже о. Павло Дроздяк, речник Львівської архиєпархії УГКЦ, — Коли людина вірить, то Христос ніби просвічує усе її життя. Ми хочемо людям це показати у символічний спосіб».

Упродовж акції, яку підтримала Львівська міської ради, також передбачено конкурс дитячих малюнків на тему віри та євангелізаційно-просвітницька програма, за участю гурту «Новий час».

Завершальним акордом заходу стане проголошення громадою «Символу віри» і спільне виконання «Боже великий, єдиний».

Священнослужителі очікують, що на молебень, присвячений завершенню року Віри, прийдуть близько семи тисяч львів’ян – рівно таку кількість свічок віряни греко-католики напередодні придбали у храмах міста.

Програма заходу «Світло віри»:

11.00 – Архиєрейська Божественна Літургія в архикатедральному соборі Святого Юра (м. Львів, пл. Святого Юра, 5)

16.30 – Конкурс дитячих малюнків на тему віри перед Львівським оперним театром

17.00 – Мистецько-просвітницька програма

18.00 – Урочисте прибуття владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського.

Подячний Молебень до Христа Чоловіколюбця у супроводі хору Львівської духовної семінарії Святого Духа.