Мусульмани України повернулися із хаджу

25.10.2013, 11:55
Мусульмани України повернулися із хаджу - фото 1
Вчора в Україну з Саудівської Аравії повернулися прочани, які здійснили хадж у cвященні для мусульман землі. Для здійснення хаджу з Криму до Королівства Саудівська Аравія вирушили близько 100 паломників. Всього з України у хадж вирушили 160 мусульман.

MID-s.jpgВчора в Україну з Саудівської Аравії повернулися прочани, які здійснили хадж у cвященні для мусульман землі. Для здійснення хаджу з Криму до Королівства Саудівська Аравія вирушили близько 100 паломників. Всього з України у хадж вирушили 160 мусульман.

Як повідомляє прес-служба ДУМК, у Медині паломники відвідали гору Ухуд, мечеть Куба і мечеть Кіблетейн. Згодом паломники вирушили у Мекку. Мусульмани України на cвященних землях перебували упродовж двох тижнів.

Хадж є одним із стовпів Ісламу і обрядом поклоніння, який хоча б раз у житті повинен виконати кожен правовірний, що має таку можливість і достатню кількість праведно зароблених коштів. Хадж здійснюється в період святкування Курбан-Байрама, який цього року мусульманами світу відзначався з 15 по 18 жовтня.