• Головна
  • Новини
  • Патріарх Московський очолив молебень на Володимирській гірці...

Патріарх Московський очолив молебень на Володимирській гірці

27.07.2013, 11:50
Патріарх Московський очолив молебень на Володимирській гірці - фото 1
Києві на Володимирській гірці сьогодні відбувся урочистий молебень, присвячений 1025-річчю Хрещення Русі-України. Очолив Богослужіння Патріарх РПЦ Кирил. Участь у молебні взяли Предстоятелі та представники Православних Церков, які приїхали до відзначення ювілею до Києва

exklusiv.gifУ Києві на Володимирській гірці сьогодні відбувся урочистий молебень, присвячений 1025-річчю Хрещення Русі-України. Очолив Богослужіння Патріарх РПЦ Кирил. Участь у молебні взяли Предстоятелі та представники Православних Церков, які приїхали до відзначення ювілею до Києва.

На Володимирській гірці також були присутні президенти України, Росії, Сербії, Молдови та офіційні делегації Греції, Кіпру, Грузії та Болгарії, які відгукнулися на запрошення Віктора Януковича приїхати на святкування.

Гірка.jpg

Нинішній молебень пройшов практично без участі киян на гостей столиці. Оскільки до пам’яника князю Володимиру пускали лише за запрошеннями, мотивуючи це присутністю високих посадових осіб, і необхідними заходами дотримання безпеки.

Звертаючись до невеликої кількості присутніх, Патріарх Московський Кирил відтак привітав із святом і зазначив, що місце, де вони сьогодні зібралися, є символічним і святим.

«Володимирська гірка - це ніби символ нашого спільного духовного джерела. Це символ Православ’я на землі нашій. Це символ цих духовних цінностей, які ми прийняли разом із хрещенням», – сказав він.

«Ми знаємо, що великі сили діяли, щоби розрушити цю духовну домінанту народів наших. Але не вийшло. І сьогодні у якомусь сенсі ми святкуємо не тільки 1025-річння хрещення, але й 25-ліття, яке пройшло з часу святкування тисячоліття. Це роки другого хрещення Русі. Це роки преображення наших народів і нашої Церкви», - пригадав Предстоятель РПЦ ті часи.

Патріарх РПЦ Кирил також подякував Володимиру Путіну за організацію ювілею 1025-річчя Хрещення Русі у Москві і Віктору Януковичу за підготовку святкування у Києві. На завершення урочистого молебню із словом привітання звернувся Митрополит Київський УПЦ (МП) Володимир.

(Світлина зі сайту УНІАН)