• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав (Шевчук) закликав греко-католиків відновити хрещальні обіти...

Патріарх Святослав (Шевчук) закликав греко-католиків відновити хрещальні обіти

25.07.2013, 16:13
Патріарх Святослав (Шевчук) закликав греко-католиків відновити хрещальні обіти - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав вірян урочисто відновити хрещальні обіти в день Святого Володимира у неділю, 28 липня, після Божественної Літургії.

hfjo.jpgПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав вірян урочисто відновити хрещальні обіти в день Святого Володимира у неділю, 28 липня, після Божественної Літургії.

Про це йдеться у Посланні першоєрарха з нагоди відзначення 1025-ліття Хрещення Руси-України.

«Нині, відзначаючи 1025-ту річницю Хрещення, нам потрібно пригадати і знову відновити хрещальні обіти. Їхній сенс залишається незмінним – скинути зі себе будь-які узи рабства, ще від праотця Адама накладені на людський рід дияволом, і вдягти хрещальний одяг Cвободи і Любові, який є сяючими шатами воскреслого Христа», - цитує послання Департамент інформації УГКЦ.

«Задля відновлення нашої вірності Христові як єдиному «Джерелу відродження українського народу» та задля утвердження нашої церковної і національної єдності доручаю кожному вірному і всім нашим парафіяльним спільнотам урочисто відновити хрещальні обіти в день Святого Володимира (у неділю, 28 липня, після Божественної Літургії), - звернувся із закликом до греко-католиків Патріарх Святослав.

Глава УГКЦ також запросив вірян взяти участь у загальноцерковній прощі до Києва 17–18 серпня цього року.

«Разом із єпископами нашого Синоду ми освятимо воду в Дніпрі і нею окропимо новоспоруджений Патріарший собор Воскресіння Христового. Передаючи цей Собор для служіння київській громаді і всій Церкві, уже тепер хочу щиро подякувати всім фундаторам, жертводавцям та доброчинцям, молитвами, коштами і працею яких постала ця чудова святиня. Вона не тільки прикрасить древній Київ, а й назавжди залишиться рукотворним пам’ятником 1025-річчя християнства на українських землях.

Прикликаю на всіх, за молитвами святого рівноапостольного князя Володимира та всіх святих і праведних української землі, благословення всемогутнього Бога − Отця, і Сина, і Святого Духа!»