УПЦ КП кличе вірян на "молебень без перепусток"

25.07.2013, 11:33
УПЦ КП кличе вірян на "молебень без перепусток" - фото 1
Українська Православна Церква Київського Патріархату на честь 1025-річчя хрещення Русі 28 липня проведе молебень і хресний хід від Володимирського собору до Володимирської гірки і запрошує всіх віруючих приходити туди "без всяких перепусток і запрошень".

99988-ii.jpgУкраїнська Православна Церква Київського Патріархату на честь 1025-річчя хрещення Русі 28 липня проведе молебень і хресний хід від Володимирського собору до Володимирської гірки і запрошує всіх віруючих приходити туди "без всяких перепусток і запрошень". Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря), коментуючи неможливість для більшості бажаючих потрапити на молебень УПЦ (Московського Патріархату) 27 липня, повідомляє Gazeta.ua.

Нагадаємо, на Богослужіння, яке проводитиме Глава РПЦ Патріарх Кирил, пускатимуть тільки за запрошеннями, мотивуючи це присутністю високих посадових осіб. Всім іншим в Московському Патріархаті порадили подивитися молебень по телевізору або послухати по радіо.

"Дивує, що Церква закликає дивитися Богослужіння по телевізору. Це ще хоч якось можна було б сприйняти від світських людей, але не від Церкви. Дивно й те, що заради комфорту гостей з дому, по суті, виганяють господарів. Ми закликаємо всіх віруючих без всяких перепусток і дозволів прийти 28 липня на молебень УПЦ КП і побачити, в чому різниця між нами і представниками "російського світу", - заявив виданню "Комерсант-Україна" архиєпископ Євстратій.

Він підкреслив, що УПЦ КП вважається днем Хрещення Русі саме 28 липня.

"Це день рівноапостольного князя Володимира. У цей день ми і будемо молитися біля пам'ятника князю Володимиру", - сказав архиєпископ.

У цей день о 10:00 у Володимирському соборі (на бульварі Шевченка, 20) Патріарх Філарет проведе Божественну Літургію, а потім о 12:00 розпочнеться хресна хода до пам'ятника святому Володимиру.

Як ідеться в анонсі, розміщеному на офіційному сайті УПЦ КП, приєднатися Церква запрошує всіх небайдужих до долі українського православ'я, всіх, хто хоче бачити в Україні єдину Помісну Православну Церкву, а також незгодних з твердженням, що "Україна -" це Малоросія ", а Київ - "південна столиця російського православ'я".