• Головна
  • Новини
  • Папа Римський Франциск сьогодні розпочне свою першу закордонну поїздку - до Бразилії...

Папа Римський Франциск сьогодні розпочне свою першу закордонну поїздку - до Бразилії

22.07.2013, 10:24
Папа Римський Франциск сьогодні розпочне свою першу закордонну поїздку - до Бразилії - фото 1
Папа Римський Франциск в понеділок прибуде до Бразилії для участі у заходах Всесвітнього дня молоді - найбільшого молодіжного католицького заходу.

Папа.jpgПапа Римський Франциск в понеділок прибуде до Бразилії для участі у заходах Всесвітнього дня молоді - найбільшого молодіжного католицького заходу.

Візит до Бразилії стане першою зарубіжною поїздкою першого в історії понтифіка-латиноамериканця. Поїздка покликана пробудити інтерес до Церкви, насамперед, серед молоді Латинської Америки - цей регіон традиційно вважається католицьким, але в останні роки Церква тут поступово втрачає позиції.

Католики в Латинській Америці складають близько 40% населення. У Бразилії в 2010 році католиками назвали себе майже 65% громадян - це куди нижче показника 1970 року, коли католиками себе вважали більше 91% бразильців.

Програма Папи Франциска в Бразилії буде дуже насиченою. Очікується, що в заходах візьмуть участь 1,5-2 мільйони осіб. Найяскравішими моментами поїздки повинні стати виступ Римського Архиєрея перед молоддю на пляжі Копакабана в Ріо-де-Жанейро, візит в базиліку Богоматері з Апаресиди в штаті Сан-Паулу і візит в одну з фавел - знаменитих нетрів, повідомляє УНІАН.