Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Івана Павла ІІ

03.07.2013, 11:14
Мечислав Мокшицький привіз у Вінницю мощі Івана Павла ІІ - фото 1
Архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький 1 липня подарував вінницькій парафії Божого Милосердя мощі бл.Івана Павла ІІ, відправив урочисту Месу та уділив Миропомазання великій групі дорослих та молоді.

DSC03828-0-(1)-p.jpgАрхиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький 1 липня подарував вінницькій парафії Божого Милосердя мощі бл.Івана Павла ІІ, відправив урочисту Месу та уділив Миропомазання великій групі дорослих та молоді. Про це повідомляє інтернет-видання СREDO.

Санктуарій Божого Милосердня у Вінниці має особливий зв’язок з блаженним Папою. Велику ікону Ісуса Милосердного, яка знаходиться над вівтарем храму, а також заочно і весь санктуарій освятив Папа Іван Павло ІІ, під час свого візиту до Краківського санктуарію Божого Милосердя у 1997 році. Після цього ікона була перевезена в Україну. У 2000-му році храм був посвячений Богові, як знак вдячності за перший візит Папи Івана Павла ІІ до України, а пізніше завдяки цьому церква отримала статус санктуарію. Настоятель і будівничий храму о.Казимір Дудек побудував також при святині парафіяльний центр ім. Івана Павла ІІ, та відкрив християнський дитячий садочок. Культ Івана Павла ІІ у цій парафії доповнюється пам’ятником Папі, а відтепер ще й мощами блаженного.

Архієпископ Мечислав Мокшицький, котрий протягом дев’яти років був другим секретарем Івана Павла ІІ, під час проповіді розповів про насичене молитовне життя понтифіка та про його євангельську простоту у ставленні до людей.

«Він завжди молився за людей, з якими мав зустрітися, а після зустрічі довіряв їх Богові. Він казав їм: «Я пам’ятатиму про тебе у молитві»», - поділився спогадами архієпископ Мечислав. - Щоденно з усього світу до Папи приходили листи з проханнями про молитву. Працівники складали їх у приватній каплиці Римського Архиєрея, і щотижня він відправляв Месу у намірах цих людей. Архієпископ Мечислав розповів, що щовечора Папа благословляв з вікна своєї спальні увесь світ. «Перед сном Папа під’їжджав на візку до вікна своєї спальні, ми допомагали йому підвестися і спертися на підвіконня. Він стояв біля відкритого вікна і після короткої молитви робив знак хреста, благословляючи увесь світ».

У свій перший візит до Вінниці владика Мечислав уділив таїнство Миропомазання 50 вірним. У парафії Божого Мисердя це перше Миропомазання за останні кілька років.