• Головна
  • Новини
  • У центрі Києва стоїть машина з лижами, годинником і кров'ю Папи Римського...

У центрі Києва стоїть машина з лижами, годинником і кров'ю Папи Римського

16.06.2013, 11:40
Особисті речі Папи Івана Павла ІІ приїхали до Києва у мобільному музеї. 18-метрова розмальована фура майже весь день простояла на дорозі, чекаючи, доки звільниться місце на парковці перед Українським домом.

Особисті речі Папи Івана Павла ІІ приїхали до Києва у мобільному музеї. 18-метрова розмальована фура майже весь день простояла на дорозі, чекаючи, доки звільниться місце на парковці перед Українським домом, ідеться в сюжеті ТСН.

Через це мобільний музей понтифіка замість 2-х днів повноцінно працюватиме в Києві лише один – неділю. Експозиція, розкладена на 62 кв. м. автомобіля, безкоштовна. У ній зібрані всесвітньо відомі речі Папи – одяг, взуття, печатка. Також є досі небачені. Наприклад, лижі понтифіка. Або його щоденний молитовник, копія паспорта та годинник із особистої резиденції.

До Києва поляки привезли також колбу з кров'ю блаженного. Маршрут музею на колесах – із Кракова до Києва. За тиждень він побував у 5 містах України. А ввечері в неділю має повернутися назад, щоб розпочати польське і європейське турне у рамках процесу канонізації Івана Павла ІІ.