АНОНС: паломництво до отця Піо (6 - 14 липня 2013 року)

04.06.2013, 17:25
АНОНС: паломництво до отця Піо (6 - 14 липня 2013 року) - фото 1

Паломницький центр "Рафаїл" Львівської Архиєпархії УГКЦ та Релігійно-інформаційна служба України запрошують у прощу до Італії до мощей отця Піо. У програмі прощі також Казімеж, Велічка (Польща), Флоренція, Лянчано, Сан-Джованні Ротондо, Помпея, Сієна (Італія), Сан Маріно, Прага (Чехія).

Pio.jpgПаломницький центр "Рафаїл" Львівської Архиєпархії УГКЦ та Релігійно-інформаційна служба України запрошують у прощу до Італії до мощей отця Піо. У програмі прощі - Казімеж, Велічка (Польща), Флоренція, Лянчано, Сан-Джованні Ротондо, Помпея, Сієна (Італія), Сан Маріно, Прага (Чехія). Проща відбувається у супроводі священика УГКЦ.

Програма прощі

1 день: виїзд зі Львова. Перетин польського кордону. Приїзд до Казиміжа. Казиміж, сьогодні район Кракова, колись був самостійним містом. Тут знаходились єврейські громадські, культурні, артистичні та спортивні організації, політичні партії, що представляли євреїв в парламенті. Зараз це тихий і затишний район Кракова. Літургія. Екскурсія, вільний час. Переїзд на нічліг у готель м. Болєславець.

Velichka.jpg2 день: Вєлічка. Соляна шахта в м. Велічка є однією з найвідоміших та найстаріших у світі. Родовище кам’яної солі тут розпоблялось з часів середньовіччя і довгий час було одним з головних джерел прибутку польської держави. В кінці ХХ століття частина шахти була переобладнана під музей і зараз соляна шахта Велічки є пам’яткою неповторної підземної архітектури і скульптурного мистецтва. У цих соляних копальнях можна пройти єдиний у світі шлях паломника, що прокладений під землею. Сходячи туди, паломники відвідають соляні та дерев’яні каплиці, які відображують релігійні традиції, культуру та духовність людей, що протягом століть молились та працювали у соляних копальнях.

3 день: Флоренція. У третій день нашого паломництва після нічного переїзду до Італії ми відвідаємо одне з найгарніших італійських міст - Флоренцію. Флоренція має багату культурну історію. З 14 по 16 століття вона була одним з найважливіших культурних, економічних та політичних міст Європи. А у 19 столітті Флоренція короткий час була столицею об’єднаної Італії. Протягом екскурсії Флоренцією ми відвідаємо: Собор Санта Марія-дель-Фьоре, Базиліку Сан Лоренцо, Базиліку Санта Кроче та ін.

4 день: Сан Маріно, Ланчяно. У четвертий день ми на декілька годин залишимо Італію і відвідаємо найстарішу республіку світу Сан-Маріно, яка також є третьою найменшою країною світу після Ватикану та Монако. Протягом екскурсії ми побачимо три Вежі Сан-Маріно, Паллацо Публіко, Катедральний собор. Дізнаємось про створення та історію цієї держави.

сан-джовані_ротондо.jpg

Повертаючись до Італії ми відвідаємо місто Ланчяно, в якому у 8 столітті відбулось Євхаристійне чудо. Коли один монах засумнівався у присутності Христа в Євхаристії, під час освячення хліб і вино перемінились у людське тіло та кров. Протягом століть паломники зі всього світу приїжджають до Ланчяно.

5 день: Сан-Джоанні Ротондо. Після Ланчяно ми проведемо день в одному з найвизначніших паломницьких місць Італії Сан Джованні Ротондо. Маленьке містечко стало всесвітньо відомим завдяки Святому Піо з П'єтрельчіни. Ще протягом життя о. Піо до нього приходили паломники з проханнями про допомогу та молитву. Після смерті та канонізації о. Піо паломники приїжджають в Сан Джованні Ротондо, щоби помолитись та попоросити його заступництва.

pompei.jpg

6 день: Помпеї. Шостого дня ми зануримось у атмосферу античного світу коли відвідаємо стародавнє місто Помпеї. Могутнє і величне місто, яке загинуло внаслідок виверження вулкану Везувій у 79 році. Століттями Помпеї були поховані під слоєм вулканічного пилу. Після археологічних розкопок Помпеї перетрворились на музей просто неба. Протягом екскурсії в нас буде можливість ознайомитись історією, життям та побутом мешканців цього міста, та думками перенестись у ці далекі часи.

siena_italiya.jpg7 день: Сієна. Останнє місто, яке ми відвідаємо у Італії, буде Сієна. У 14 столітті там жила одна з найбільш шанованих святих Католицької Церкви Св. Катерина з Сієни, відома своїми містичними переживаннями, а також активною участю в суспільному та політичному житті. У 1970 році Папою Павлом IV св.Катерина однією з перших жінок була проголошена Доктором Церкви. У 2000 році Папа Іван Павло ІІ проголосив св. Катерину Сієнську покровителькою Європи. Протягом екскурсії Сієною ми побачимо: Катедральний Собор (Дуомо), Піацца-дель-Кампо, Базиліка сан Доменіко та інше.

8 день: Прага. Завершится наше паломництво у одному з найгарніших міст східної Європи, столиці Чехії. Протягом екскурсії ми побачимо Вацлавську площу, Карловий міст, Собор святого Вітта, Старе Місто та інше.

9 день: Повернення до Львова

Вартість виїзду 4577 грн.

Додаткова інформація: У вартість поїздки входить: 5 нічлігів у готелі, 5 сніданків, 4 вечері, відкриття шенгенської візи, переїзд автобусом єврокласу, супровід духівника та керівника групи, медичне страхування.

У вартість поїздки не входить: витрати на міський транспорт та оглядові екскурсії - 50 євро. Консульський збір для відкриття шенгенської візи - 35 євро тапослуги візового центру 230 грн. Пенсіонери, учні та студенти до 21 року життя - звільнені від консульського збору.

Записатись на прощу можна за телефоном 067 18 06 777 або за електронною поштою: [email protected] з позначкою: «Паломництво до отця Піо».

При реєстрації необхідно вказати:

1. Прізвище, ім'я.

2. Контактний номер телефону.

3. Дата народження.

4. Номер закордонного паспорту.