• Головна
  • Новини
  • Частка Хреста Господнього та мощі Костянтина та Єлени прибудуть до Львова...

Частка Хреста Господнього та мощі Костянтина та Єлени прибудуть до Львова

25.04.2013, 11:22
Частка Хреста Господнього та мощі Костянтина та Єлени прибудуть до Львова - фото 1
Святині будуть встановлені для вшанування у кафедральному Свято-Георгіївському храмі Львівської єпархії УПЦ (МП) (вул. Короленка 3) з 29 квітня по 1 травня 2013 року, інформує прес-служба Львівської єпархії УПЦ (МП).

Святині_у_Львові.jpgСвятині будуть встановлені для вшанування у кафедральному Свято-Георгіївському храмі Львівської єпархії УПЦ (МП) (вул. Короленка 3) з 29 квітня по 1 травня 2013 року, інформує прес-служба Львівської єпархії УПЦ (МП).

Цьогоріч християнський світ святкує 1700-річчя Міланського едикту. В 313 році тогочасні співправителі Римської імперії, Костянтин і Ліциній підписали документ, який узаконив християнство як одну з релігій у Римській імперії. Через 67 років після підписання едикту імператор Феодосій І оголосив християнство державною релігією.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира, з нагоди 1700-річчя Міланського едикту Українська Православна Церква організовує хресний хід з частками Чесного і Животворящого Хреста Господнього та мощей святих рівноапостольних царя Костянтина та матері його цариці Єлени.

13 лютого хресний хід вирушив містами України з древнього Херсонесу в Севастополі, з того самогомісця, де отримав Хрещення святий рівноапостольний князь Володимир.

За півроку він відвідає 51 місто, 2 Лаври – Святогірську та Почаївську. Завершиться хода в Києві 3 червня, в день пам’яті святих рівноапостольних Костянтина та Єлени.

Філарет-(МП).W.jpgЄпископ Львівський і Галицький Філарет, керуючий Львівською єпархією УПЦ (МП) так охарактеризував історичну роль Міланського едикту 313 року та важливість святкування 1700-ліття його ухвалення для сучасної України:

«Міланський едикт – це урок для всіх поколінь, адже в усі часи діють сили, які дозволяють собі зазіхати на християнство, як або на щось вороже, або - на щось зайве і непотрібне. Багато було спроб повторити історію перших віків гоніння на Церкву, ще не так давно ми чули обіцянку демонстрації по телебаченню "останнього попа", проте вороги християнства знову потерпіли фіаско! Адже Церква – це Боголюдський організм, який живе Духом Святим, і зруйнувати її неможливо. Проте, Міланський едикт вчить не тільки цьому. Ця подія вчить кожного толерантному ставленню до інших релігій, конфесій чи просто інших людей… Саме цього сьогодні не вистачає нашому суспільству і саме про це ми будемо молитися під час перебування великих святинь у Львові – частки Животворящого Хреста Господнього та мощей святих рівноапостольних царів Костянтина та Єлени».