• Головна
  • Новини
  • Молитовна Хресна дорога у Львові об’єднала десятки тисяч людей...

Молитовна Хресна дорога у Львові об’єднала десятки тисяч людей

08.04.2013, 10:50
Молитовна Хресна дорога у Львові об’єднала десятки тисяч людей - фото 1
У Хрестопоклонну неділю, яка цього року співпала з празником Благовіщення Пресвятої Богородиці, вулицями Львова 7 квітня пройшла молитовна Хресна дорога. Її традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ.

1282254-p.jpgexklusiv.gifУ Хрестопоклонну неділю, яка цього року співпала з празником Благовіщення Пресвятої Богородиці, вулицями Львова 7 квітня, пройшла молитовна Хресна дорога. Її традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ.

Молитовні роздуми для ходи цьогоріч присвятили Року віри, що його офіційно проголосив Синод Єпископів УГКЦ. Їх підготували єромонахи Василіанського чину Провінції Найсвятішого Ізбавителя в Україні.

Організатори наголошували, що мета ходи полягає у поглибленні віри. Вони зазначали, що сучасне суспільство вражене вірусом секуляризії, у якому немає місця релігії, тому врятувати його зможе лише щира віра.

Хресна хода розпочалася о 16:00 біля храму Святого архистратига Михаїла і завершилася на площі перед архикатедральним собором святого Юра. У спільній молитві взяли участь греко-католицьке духовенство, семінаристи, ліцеїсти,  старші люди та діти. Хрест почергово несли представники влади та навчальних учбових закладів міста.

Молитовна акція тривала понад чотири години і участь у ній взяли десятки тисяч львів’ян.

(Світлина зі сайту Zaxid.net)