У Києві відслужать панахиду за замерзлими безхатченками

01.02.2013, 10:11
У Києві відслужать панахиду за замерзлими безхатченками - фото 1
Бездомні люди і Спільнота Святого Егідія, за запрошенням протоієрея Павла (Кирилова) у Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці (Київ), у суботу 2 лютого, зберуться на панахиду, щоб згадати про своїх друзів, що загинули на вулиці.

Бездомні люди  і Спільнота Святого Егідія, за запрошенням протоієрея Павла (Кирилова) у Свято-Вознесенському храмі, що на Деміївці (Київ), у суботу 2 лютого, зберуться на панахиду, щоб згадати про своїх друзів, що загинули на вулиці. Про це інформує Католицький часопис Credo.

Ми називаємо її «Панахидою в пам’ять про Мілу», матір великої родини, яка замерзла у центрі Києва у 2006 р. Згадуватимемо 63 людей, що за останні роки загинули на вулиці від холоду, від хвороб, і, найперше від байдужості і неуваги суспільства до нужденних людей. 

панахида.jpg

Лише за 2012 р. у Україні замерзли майже 200 людей, більшість яких – на вулиці. Багато людей гинуть через відсутність медичної допомоги: бездомних жінок, що народжують, виписують із лікарні разом з кількаденними малятами на вулицю, коли швидка привозить хворих у лікарню, часто їх «просять» підписати відмову від лікування. Широкого розголосу отримав факт, коли у лютому 2011 р. лікар вивіз і залишив на морозі п’ятьох бездомних, через що загинула одна жінка. На жаль, таких історій набагато більше. 

Згадувати імена померлих друзів – це традиція Спільноти Святого Егідія, яка виникла в Римі у 1983 р. Молитва – це найкращий спосіб згадати своїх друзів, повернути їм ім’я, вважають організатори панахиди.

Молитва дає надію та сили для кожного. Бідні люди приходять у церкву молитися. В парафії о. Павла вони знаходять затишок і захист. Після служби парафіяни пригощають гостей обідом. Так християнське милосердя знаходить конкретне втілення в житті.

Панахида розпочнеться у суботу, 2 лютого, об 11.30.  Київ, Голосіївський пр. 54, Свято-Вознесенський Храм, (м. Деміївська)

Довідка

«Спільнота Святого Егідія» (Comunità di Sant’Egidio) – міжнародна громадська організація, що була заснована в Римі у 1968 році. Сьогодні - це рух, до якого приєдналося понад 60 тис. людей в Італії та ще у понад 70 країнах на різних континентах.

«Спільнота Святого Егідія» проводить активну роботу, направлену на допомогу знедоленим людям: літнім, дітям, інвалідам, хворим на СНІД, ув’язненим, бездомним.