• Головна
  • Новини
  • Містами та селами України пройде покаяльний хресний хід проти абортів...

Містами та селами України пройде покаяльний хресний хід проти абортів

21.01.2013, 13:32
Містами та селами України пройде покаяльний хресний хід проти абортів - фото 1
Віряни УПЦ (МП) ініціюють проведення другого етапу Всекраїнського покаяльного хресного пішого ходу проти абортів. Покаяльний хід розпочнеться 23 січня. Про це порталу "Православіє в Україні" розповіли його організатори.

TrPVStJ9q9I-o.jpgВіряни УПЦ (МП) ініціюють проведення другого етапу Всекраїнського покаяльного хресного пішого ходу проти абортів. Покаяльний хід розпочнеться 23 січня. Про це порталу "Православіє в Україні" розповіли його організатори.

«Ми здійснюємо покаяльний хід за гріхи дітовбивства та молитовно звертаємося до Господа Бога, Пресвятої Богородиці, святих мучеників-немовлят, Христа ради у Вифлеємі Іродом замучених, а також закликаємо суспільство і державу захистити дітей в утробі матері і зберігати сімейні цінності», - сказала одна з ініціаторок заходу Любов.

Перша хвиля Всеукраїнського покаяльного хресного ходу стартувала 14 серпня у селі Білокуракіно Луганської області.

Маршрут ходи пролягав через Київ до м. Берегово Закарпатської обл. Інша лінія - Чорнобиль - Київ - село Кулевча (Крим). Таким чином, просуваючись спочатку зі сходу на захід, а потім - з півночі на південь, паломники немов покладають хресне знамення на усю країну. Загальна протяжність шляху сягає близько 4,5 тисяч кілометрів.

Закінчення планувалося на 30 грудня 2012 року. Однак паломники зіткнулися з труднощами – пройшли сотні кілометрів, ночували просто неба - в результаті чого організатори ухвалили рішення відкласти другий етап Хресного ходу.

«Люди втомилися у дорозі, до того ж, погода почала псуватися - ми були змушені зробити перерву між першим і другим маршрутами», - прокоментував ситуацію протоєрей Владислав Софійчук.