УПЦ (МП) вшанувала жертв Голодомору 1932 - 1933 років

22.11.2012, 10:06
УПЦ (МП) вшанувала жертв Голодомору 1932 - 1933 років - фото 1
У державному музеї "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" (Київ, вул. Лаврська, 3), 21 листопада УПЦ (МП) проведела щорічну акцію «Варта Пам'яті».

IMG_9396-ii.jpgУ державному музеї "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" (Київ, вул. Лаврська, 3), 21 листопада УПЦ (МП) проведела щорічну акцію «Варта Пам'яті».

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП) з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеймон (Поворознюк) відправив заупокійну літію за безвинно постраждалими співвітчизниками. За богослужіням читалися імена жертв, встановлених за час роботи Музею. Наприкінці єпископ виголосив промову до присутніх.

ДОВІДКА: Національний Музей «Меморіал Пам'яті Жертв Голодоморів в Україні» є центром увіковічення пам'яті людей, які загинули в роки голодоморів, коли в мирний час і за сприятливих кліматичних умов з голоду помирали мільйони. Сьогодні Меморіал є центром вшанування пам'яті померлих, місцем, де кожен має змогу пом'янути своїх безвинно убієнних родичів, співвітчизників та помолитися за їхні душі. Як відомо, тоталітарний більшовицький режим відняв у цих людей не лише свободу й право на життя, а й споконвічне право на гідне поховання за християнськими канонами, а їхні души були позбавлені належних похоронних обрядів.