УПЦ (МП) канонізувала схиігуменю Софію (Гриньову)

22.10.2012, 09:07
УПЦ (МП) канонізувала схиігуменю Софію (Гриньову) - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) 21 жовнтя у Свято-Миколаївському храмі Свято-Покровського жіночого монастиря м. Києва під час Літургії звершив чин прославлення у лику місцевошанованих святих сповідників Київської єпархії схиігумені Софії (Гриньової) (+ 1941).

IMG_9639_0.jpgМитрополит УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) 21 жовнтя у Свято-Миколаївському храмі Свято-Покровського жіночого монастиря м. Києва під час Літургії звершив чин прославлення у лику місцевошанованих святих сповідників Київської єпархії схиігумені Софії (Гриньової) (+ 1941).

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), рішення про прославлення схиігумені Софії (Гриньової) прийняв Священний Синод УПЦ (МП) на останньому засіданні 25 серпня в Києво-Печерській Лаврі (журнал №70).

Пам'ять схиігумені Софії, яка була засновницею обителі на честь ікони Божої Матері «Утіха та Відрада» в Калузькій губернії та настоятельницею Покровського монастиря в Києві, звершуватиметься 24 березня/4 квітня (день кончини) та 28 квітня/11 травня (день знайдення мощей) за старим і новим стилем відповідно.

Наприкінці богослужіння, Митрополит Володимир звернувся до пастви зі словом настанови, у якому побажав, щоби за молитвами схиігумені Софії Господь зміцнив сили кожного та послав усе необхідне для славлення Бога.

Митрополиту УПЦ (МП) співслужили архиєпископи: Бориспільський Антоній (керуючий справами УПЦ), Святогірський Арсеній, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, схиєпископ Аліпій (Погребняк), єпископи: Макарівський Іларій, Ямпільський Іосиф, Броварський Феодосій, Обухівський Іона, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Cекретар Кивської Митрополії протоєрей Віталій Косовський, духовенство Свято-Пантелеімонівського на Афоні монастиря та клірики м. Києва.