Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула до Львова

19.10.2012, 08:39
Плащаниця Пресвятої Богородиці прибула до Львова - фото 1
Гетсиманська Плащаниця Пресвятої Богородиці 18 жовтня прибула до міста Львова.

DSC_0234.jpgГетсиманська Плащаниця Пресвятої Богородиці 18 жовтня прибула до міста Львова.

У центральній частині міста святиню зустрів єпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП) Філарет (Кучеров), Львівський міський голова Андрій Садовий, духовенство Львівської єпархії та тисячі жителів міста. Також в зустрічі взяли участь скаути федерації "Галицька Русь".

Після зустрічі, святиню пронесли хресною ходою вулицями міста до Свято-Георгіївського кафедрального храму, де відразу ж було звершено молебень до Пресвятої Богородиці.

Єпископ Філарет звернувся до всіх прочан зі словами радості і привітав усіх львів'ян з тим, що місто відвідала така велика християнська святиня.

"Ми маємо велику заслугу перед Господом, що він промислом Своїм дарує нам можливість сьогодні помолитися перед цим святим образом, до якого люди прямували в святий град Єрусалим віками. Нехай же Пресвята Владичиця почує сьогодні усі молитви тих, хто прийде зі своїми радостями і скорботами і вознесе щирі молитви до Божої Матері, які Вона по своїй любові до роду людського почує і втамує наші болі, скорботи і печалі", - сказав єпископ.

Як інформує офіційний сайт УПЦ (МП), Плащаниця Пресвятої Богородиці перебуватиме в Свято-Георгіївському храмі м Львова до18:00 19 жовтня.