• Головна
  • Новини
  • Мусульмани Криму вирушили у хадж до святих місць Медіни і Мекки...

Мусульмани Криму вирушили у хадж до святих місць Медіни і Мекки

17.10.2012, 10:38
Мусульмани Криму вирушили у хадж до святих місць Медіни і Мекки - фото 1
Із Акмесджита (Сімферополя) 16 жовтня у паломництво у Священні землі вирушило 89 мусульман Криму. Всього з України в хадж поїхало 165 мусульман. Серед них 25 жінок.

images-(3).jpgІз Акмесджита (Сімферополя) 16 жовтня у паломництво у Священні землі вирушило 89 мусульман Криму. Всього з України в хадж поїхало 165 мусульман. Серед них 25 жінок.

Провів мусульман Криму в хадж заступник Муфтія мусульман Криму Енвер Ногашев. Заммуфтія побажав щасливої дороги мусульманам і пояснив деякі особливості здійснення хаджу.

Як повідомляє прес-служба ДУМК, паломники 17 жовтня прибудуть до Києва і звідти попрямують до Королівства Саудівська Аравія. Спочатку паломники приїдуть до Медіни, після попрямують до Мекки.

У Медіні паломники відвідають 7 мечетей, гору Ухуд, мечеть Куба, мечеть Кіублятен. 21-22 жовтня паломники попрямують в Мекку.

24 жовтня вони вирушать у долину Міна, а 25 прибудуть на гору Арафат.

26 жовтня в долині Міна після першого намазу паломники відправляться до Джамарату кидати каміння і здійснять таваф іфада, після чого поїдуть у Міну. 27-27 жовтня відправляються в Джамарату кидати каміння (у трьох місцях).

1 листопада мусульмани Криму і України вилітають з аеропорту Джидди в Україну.

Таким чином, мусульмани України повернуться через два тижні.

Хадж є одним із стовпів Ісламу і обрядом поклоніння, який хоча б раз у житті повинен виконати кожен правовірний, який має таку можливість і достатню кількість праведно зароблених коштів. Хадж відбувається в період святкування Курбан-Байрама, який в цьому році мусульманами світу буде відзначатися з 25 по 28 жовтня.