Патріарх Святослав відкрив Рік віри в УГКЦ

15.10.2012, 16:45
Патріарх Святослав відкрив Рік віри в УГКЦ - фото 1
Патріарх Святослав (Шевчук) 14 жовтня під час урочистої Архиєрейської Літургії у відреставрованому соборі Святої Софії в Римі оголосив урочисте відкриття Року віри в УГКЦ.

Патріарх СвятославПатріарх Святослав (Шевчук) 14 жовтня під час урочистої Архиєрейської Літургії у відреставрованому соборі Святої Софії в Римі оголосив урочисте відкриття Року віри в УГКЦ. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

«Символічним актом благословення цього відновленого собору Святої Софії тут, у Вічному Місті Римі, відповідно до постанови Синоду Єпископів нашої Церкви, відкликаючись на заклик Святішого Отця Венедикта XVI, я хочу урочисто відкрити також і в нашій Церкві Рік віри», – сказав він.

У контексті Року віри, Глава УГКЦ пригадав слова Папи Бенедикта ХVІ про те, що завданням цього періоду є показати світові красу та істину нашої віри.

«Краса Божої премудрості, яка сяє через красу собору, показує нам красу та істинність християнської віри», – сказав Патріарх УГКЦ.

Глава Української Греко-Католицької Церкви також запросив вірян 18 серпня 2013 року до Києва на всеукраїнську прощу з нагоди 125-річчя хрищення Русі-України та Року віри.

Як відомо, Рік віри на загальнокатолицькому рівні розпочався 11 жовтня. Цього дня Папа Бенедикт XVI його урочисто відкрив. У Католицькій Церкві Рік віри триватиме з 11 жовтня 2012 р. до 24 листопада 2013 р. Після Року св. Павла (2008-2009) та Року священства (2009-2010) – це вже третя така ініціатива часів понтифікату Бенедикта XVI.

Рік віри вже відзначався один раз - у 1967 р. Тоді Папа Павло VI проголосив його в 1900-у річницю мучеництва святих апостолів Петра і Павла.

Нинішня ініціатива покликана сприяти відродженню християнської віри і життя Церкви, особливо в колись переважно католицьких, а тепер в основному секуляризованих країнах Західної Європи. За словами Бенедикта XVI, Рік повинен служити тому, щоб сучасна людина «знала, служила і переживала» свою віру, а також висловлювала її через молитву. Тому, за словами Святішого Отця, необхідно «розширити віру в Літургію, особливо Євхаристію».