• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі УПЦ (МП) канонізувала священиків - жертв сталінських репресій...

У Запоріжжі УПЦ (МП) канонізувала священиків - жертв сталінських репресій

15.10.2012, 15:32
У Запоріжжі УПЦ (МП) канонізувала священиків - жертв сталінських репресій - фото 1
Митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ (МП) Іларіон (Шукало) 13 жовтня У Покровському соборі Запоріжжя здійснив чин прославлення чотирьох священиків, які перенесли тяжкі муки і випробування в роки сталінських репресій.

dsc_2038-331x500.jpgМитрополит Донецький і Маріупольський УПЦ (МП) Іларіон (Шукало) 13 жовтня У Покровському соборі Запоріжжя здійснив чин прославлення чотирьох священиків, які перенесли тяжкі муки і випробування в роки сталінських репресій. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Владиці Іларіону співслужили архиєпископи: Луганський і Алчевський Митрофан; Криворізький і Нікопольський Єфрем; Харківський і Богодухівський Онуфрій; Запорізький і Мелітопольський Лука; Житомирський і Новоград-Волинський Никодим; Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; єпископи: Горлівський і Слов'янський Митрофан; Ізюмський і Куп'янський Єлисей; Дніпродзержинський і Царичанський Володимир; Броварський Феодосій; Новокаховський і Генічеський Філарет; Кременчуцький і Лубенський Миколай; Путивльський Антоній; Конотопський і Глухівський Роман; Бердянський і Приморський Єфрем; Фастівський Даміан; Вознесенський і Першотравневий Олексій, а також духовенство єпархії.

25 серпня 2012 року Священний Синод УПЦ (МП) благословив для місцевого прославлення та поклоніння: священиків Олександра Шишина, Філософа Зябрева, Феодосія Станкевича і Митрофана Воздвиженcького (журнали 71-74).

Після Богослужіння митрополит зачитав рішення Священного Синоду УПЦ та життєпису прославлених святих. Згодом священнослужителі винесли з вівтаря для молитовного вшанування іконописні зображення новопрославлених святих. Саме 13 жовтня є днем їхнього вшанування.

Митрополит Іларіон також поздоровив архиєпископа Луку (Коваленка) із прославленням нових святих та 20-річчям Запорізької єпархії.