• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ (МП) подарував Патріарху Румунської Православної Церкви ікону Агапіта Печерського...

Архиєпископ УПЦ (МП) подарував Патріарху Румунської Православної Церкви ікону Агапіта Печерського

15.10.2012, 08:54
Архиєпископ УПЦ (МП) подарував Патріарху Румунської Православної Церкви ікону Агапіта Печерського - фото 1
Румунська Православна Церква 14 жовтня святкує пам'ять преподобної Параскеви. Ця свята особливо вшановується в місті Ясси, де з XVI ст. перебувають її мощі. За традицією урочистості тривають в Яссах кілька днів. На свято до Ясс збираються тисячі паломників.

Візит у РумуніюРумунська Православна Церква 14 жовтня святкує пам'ять преподобної Параскеви. Ця свята особливо вшановується в місті Ясси, де з XVI ст. перебувають її мощі. За традицією урочистості тривають в Яссах кілька днів. На свято до Ясс збираються тисячі паломників.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), цього року на запрошення Румунської Православної Церкви у святкуванні в Яссах бере участь офіційна делегація Української Православної Церкви (Московського Патріархату) на чолі з архиєпископом Бориспільським Антонієм (Паканичем). Також на урочистості до Ясс прибув єпископ Банченський Лонгін (Жар), вікарій Чернівецької єпархії.

В неділю 14 жовтня на площі перед кафедральним собором міста Ясси було звершено Божественну Літургію, яку очолили Патріарх Румунський Даниїл та Митрополит Чеських земель і Словаччини Христофор. Їм співслужили архиєреї Румунської Православної Церкви та українські владики.

Після Літургії архиєпископ Антоній оголосив привітання Митрополита Володимира, направлене Патріарху Даниїлу з нагоди дня пам’яті преподобної Параскеви. В подарунок Патріарху архиєпископ Антоній передав ікону преподобного Агапіта Печерського з часткою його святих мощів.