Архиєпископ УПЦ (МП) вирушив у паломництво до Страсбургу

28.09.2012, 10:28
Архиєпископ УПЦ (МП) вирушив у паломництво до Страсбургу - фото 1

Архиєпископ Бориспільський УПЦ (МП) Антоній (Паканич) на запрошення ставропігійної парафії Всіх Святих 27 вересня відбув у Страсбурзі (Франція), аби взяти участь в урочистостях з нагоди дня пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, що святкуватиметься 30 вересня.

Strasburg_0-pp.jpgАрхиєпископ Бориспільський УПЦ (МП) Антоній (Паканич) на запрошення ставропігійної парафії Всіх Святих 27 вересня відбув у Страсбурзі (Франція), аби взяти участь в урочистостях з нагоди дня пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, що святкуватиметься 30 вересня.

Мощі цих святих перебувають в храмі святого мученика Трофима, що у містечку Ешо неподалік від Страсбургу. Архиєпископа Бориспільського Антонія супроводжує голова адміністративного апарату Київської Митрополії протоєрей Володимир Коцаба.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), під час свого перебування за кордоном архиєпископ Антоній 29 вересня звершить вечірнє богослужіння та 30 вересня Божественну Літургію в день пам’яті згаданих святих. Під час богослужіння співатиме хор Київських духовних шкіл. Після закінчення Літургії буде звершений хресний хід навколо храму.

Окрім того, в програмі перебування Керуючого справами УПЦ (МП) заплановані декілька зустрічей з високопоставленими чиновниками Ради Європи, а також відвідання Постійного представництва України при Раді Європи. Делегація УПЦ (МП) перебуватиме у Страсбурзі до 2 жовтня.

Пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії с давніх часів шанують християни з різних країн. Мощі цих святих з 777 року перебували в Ельзасі, в храмі містечка Ешо, збираючи для молитви чисельних віруючих. Під час революційних подій у Франції в кінці XVIII століття мощі розграбували. В даний час в храмі святого Трофима в Эшо знаходиться історичний саркофаг, в якому зберігається частка мощів святої Софії. Мощі святих мучениць Віри, Надії і Любові під час революційних подій, вірогідно, були сховані віруючими (для того, щоб уникнути наруги) в одному зі склепів на кладовищі, що розташоване поряд із храмом. В тому ж храмі зберігається й інша християнська святиня ― часточка Животворящого Хреста Господнього.