Близько 120 тисяч прочан молилися у Зарваниці

16.07.2012, 11:23
Близько 120 тисяч прочан молилися у Зарваниці - фото 1
У Марійському духовному центрі Зарваниця 4-15 липня відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща, в якій взяли участь за різними даними близько 120 тисяч прочан з різних куточків України та з-за кордону.

ЗарваницяУ Марійському духовному центрі Зарваниця 4-15 липня відбулася Всеукраїнська та молодіжна проща, в якій взяли участь за різними даними близько 120 тисяч прочан з різних куточків України та з-за кордону. Аби потрапити в Зарваницю, декому довелося здолати сотні кілометрів. Найбільше часу у дорозі провели прочани з Хмельницького вікаріату - до чудотворного місця вони йшли майже тиждень.

Як інформує Департамент інформації УГКЦ, почесними гостями цьогорічного паломництва стали Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук), архиєпископ Томас Едвард Галіксон, Апостольський нунцій в Україні, архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас Шакур, єпископ-ординарій Кишинівської єпархії Республіки Молдова Антон Коша, митрополити, архиєпикопи, єпископи УГКЦ і РКЦ в Україні та представники влади і різних політичних сил.

У суботу, 14 липня Патріарх Святослав після прибуття до Марійського духовного центру Зарваниця разом з високодостойними гостями зустрівся з молоддю.

Вечірню відправу у каплиці біля парафіяльної церкви очолив Владика Йосафат (Говера), екзарх Луцький. З ним співслужили владика Василь (Івасюк), екзарх Одесько-Кримський та владика Дмитро (Григорах), єпарх Бучацький.

Одним із найбільш піднесених моментів, як наголошують організатори, був похід зі свічками від парафіяльного храму до скульптурної композиції Зарваницької Матері Божої, де Глава УГКЦ у присутності гостей та владик, разом з усіма паломниками відправив Молебень до Пресвятої Богородиці. Звертаючись до прочан, він зауважив: «Мати Церква руками Богородиці усіх нас огортає, пригортає до свого материнського серця і наповняє нас небесними дарами, підносить нас до того невидимого духовного світу».

Патріарх Святослав наголосив також на важливості Святих Тайн у житті християнина. Він зазначив, що свічки, з якими усі прийшли до монументу Богородиці, повинні пригадати кожному обітницю, дану після Хрещення, «бо це світло, яким зараз сяють ваші свічі – є образом самого воскреслого Христа».

«Кожен з вас, кожен християнин покликаний освітлювати світ через свої добрі діла. Цей похід зі свічками – це є крок на зустріч воскреслому Христові. Дуже прошу вас, освітіть вашим християнським життям ту темряву невірства, яка так щільно огортає сучасний модерний світ», – скзав Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).