• Головна
  • Новини
  • На Львівщині освячено новий пам’ятник блаженному Іванові Павлові ІІ...

На Львівщині освячено новий пам’ятник блаженному Іванові Павлові ІІ

04.07.2012, 14:11
На Львівщині освячено новий пам’ятник блаженному Іванові Павлові ІІ - фото 1
У Брюховичах неподалік Львова споруджено новий пам’ятник блаженному Іванові Павлові ІІ. Ініціатива його спорудження належить місцевим мешканцям - парафіянам храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на честь 11-ої річниці історичного візиту Папи в Україну.

Пам'ятник блаженному Івану Павлу ІІУ Брюховичах неподалік Львова споруджено новий пам’ятник блаженному Іванові Павлові ІІ. Ініціатива його спорудження належить місцевим мешканцям - парафіянам храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на честь 11-ої річниці історичного візиту Папи на Україну.

Як повідомляє офіційний сайт Львівської архиєпархії, митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) здійснив чин освячення пам’ятника. В урочистостях також взяли участь глава римо-католиків України Мєчислав Мокшицький та духовенство РКЦ і УГКЦ, представники місцевої влади, творці цього погруддя, віряни, меценати та жертводавці, які допомогли втілити в життя цей задум.

Як зазначив о. Петро Салагуб, адміністратор храму Різдва Пресвятої Богородиці смт. Брюховичі: «Ідея увіковічнити присутність Папи Івана-Павла ІІ у Брюховичах існувала в моїй думці давно. У Львові на Сихові є вже пам’ятник Понтифіку, в Києві у консуляті також, і тому ми вирішили поставити пам’ятник і в Брюховичах, адже Папа тут перебував на наших землях, і ця пам’ятка відтепер залишиться в нашій пам’яті на віки» - зазначив священнослужитель.

Владика Ігор зауваживв, що «цей великий, блаженної пам’яті Святіший Отець служить для нас зразком великої любові до ближніх, до святої Церкви, а найбільше до Господа Бога та Пресвятої Богородиці».

По завершенні освячення Митрополит Львівський вручив пам’ятні подяки особам, які спричинилися до спорудження цього пам’ятника.

Любомир Кукіль, скульптор, який є автором цього пам’ятника, розповів, що робота над виготовленням скульптури тривала близько 7 місяців, сама висота монументу становить близько 2,70 м. - 1,5 м. колона і 1,20 м. бюст. Памятник виготовлений із штучного каменю.

Розташоване погруддя при в’їзді в Брюховичі зі сторони Львова, навпроти джерела на вул. Львівській.