• Головна
  • Новини
  • У Києві розпочався Перший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес РКЦ...

У Києві розпочався Перший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес РКЦ

28.05.2012, 11:08
У Києві розпочався Перший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес РКЦ - фото 1
У київському cоборі св. Олександра 26 травня розпочався Перший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес Римо-Католицької Церкви в Україні. На його відкриття до столиці з’їхалися тисячі священнослужителів та мирян з усієї України та закордону.

Євхаристійний конгресУ київському cоборі св. Олександра 26 травня розпочався Перший Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес Римо-Католицької Церкви в Україні. На його відкриття до столиці з’їхалися тисячі священнослужителів та мирян з усієї України та закордону.

Євхаристійний Конгрес розпочався урочистою Месою, яку очолив Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон у співслужінні з єпископами усіх римо-католицьких дієцезій України та представниками єпископатів з сусідніх країн. В служінні також взяли участь владики Синоду УГКЦ на чолі з кардиналом Любомиром (Гузаром).

Основні частини Служби правилося латиною, а для повнішої участі вірних організатори видрукували спеціальні книжечки з усіма текстами, читаннями, співами та молитвами для адорації, яка відбулася на завершення Богослужіння.

За повідомленням Католицького медіа-центру, на Месу прийшло так багато людей, що храм св. Олександра не зміг усіх умістити, тому значна частина вірян молилася надворі, спостерігаючи за відправою за допомогою великого екрану.

Голова Конференції Єпископів РКЦ в Україні Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, привітав учасників з початком Конгресу, після чого всі заспівали Євхаристійний гімн: «Ісус Христос – учора і сьогодні, Ісус Христос – той самий назавжди. Прийдіть до Нього, спраглі і голодні, Він – Хліб життя, Він – Джерело води».

Згодом голова організаційного комітету Конгресу єпископ Маркіян Трофим’як виголосив проповідь, а архиєпископ Петро Мальчук, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії закликав присутніх згадати про своє власне хрещення та відновити його святі обітниці.

Перший день Всеукраїнського Євхаристійного Конгрес у РКЦ в Україні завершився конференцією, на якій з доповідями виступили єпископ Маркіян Трофим’як архиєпископ Петро Мальчук та голова організаційного комітету Конгресу Львівської архідієцезії священик др. Ян Щих.

Як раніше інформувала РІСУ, Євхаристійний Конгрес триватиме з 26 травня по 3 червня і пройде одразу у кількох містах нашої держави. Організатори наголошують, що основна мета Конгресу - зміцнити єдність вірних з Євхаристійним Ісусом.

Центральною частиною заходу стане урочиста Свята Літургія, яку 3 червня у Львові відправить представник Папи кардинал Анжело Комастрі.