Анонс: ХІХ молодіжна піша проща до Унівської лаври

15.05.2012, 09:11
Анонс: ХІХ молодіжна піша проща до Унівської лаври - фото 1
Львівське обласне Товариство українських студентів-католиків «Обнова» і монахи Студійського уставу запрошують молодих християн на щорічну прошу до Свято-Успенської Унівської Лаври, яка відбудеться 18–20 травня 2012 р.

молодіжна проща до Унівської лавриЛьвівське обласне Товариство українських студентів-католиків «Обнова» і монахи Студійського уставу запрошують молодих християн на щорічну прошу до Свято-Успенської Унівської Лаври, яка відбудеться 18–20 травня 2012 р. Проща розпочнеться 18 травня о 7.00 Божественною Літургією в храмі св. Архистратига Михаїла на вулиці Винниченка у Львові та продовжиться пішою ходою до Унева. Загалом прочани пройдуть понад 60 км.

Колону супроводжуватиме медичний персонал, МВС та велогрупа. Маршрут прощі пролягатиме через с. Романів, де буде ночівля прочан. В святу обитель прочани прибувають 19 травня ввечері. Тоді ж відбудуться нічні чування, які триватимуть до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід зі свічками на Чернечу гору. В неділю, 20 травня проща закінчиться Архиєрейською Літургією та повним відпустом.

Прощу благословив Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Цього року молодіжна проща присвячена 120-тій річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. “Саме цей великий подвижник УГКЦ є прикладом українського свідка Христа, прикладом сили духу, відданості своєму покликанню, вірності своєму народові та Церкві, — йдеться в анонсі прощі на офіційному сайті Федерації студентських та академічних товариств «Обнова». — Роздуми над постаттю Йосифа Сліпого спонукають кожну свідому молоду особу задуматись над питаннями: «А чого Господь хоче від мене? Які дії маю зробити я, щоб сповнилась воля Божа? Що маю робити на місці свого навчання чи праці? Кому маю присвятити своє життя: Богові чи дорогій серцю людині?». Тому темою цьогорічної прощі буде «Покликання мирян»”.

Саме книжка ще тоді о. Йосифа Сліпого «Шляхами Обнови» (1928) дала назву Товариству «Обнова», яке існує з 1930 р. Цього року обновляни святкують 20-ліття відновлення руху в Україні після його закриття комуністичною владою у 1939 р.

Організатори нагадують, що на прощу необхідно взяти намет, спальний мішок та килимок, дощовик, змінне взуття, теплий одяг, накриття на голову, а також молитовник, вервицю, ліхтарик, необхідні медикаменти, ложку, миску і горнятко. Важкі речі буде везти автомобіль.

«В дорозі до Унева і під час нічних чувань в Святоуспенській Унівській Лаврі лише справді віруюча людина зможе очистити душу, зцілити її від гріховності у чудесній тайні, подарованій нам Богом – тайні покаяння. Тож приєднуйтесь до прощі, щоб спільно здійснити цей молитовний шлях!» — запрошують організатори.