• Головна
  • Новини
  • На Львівщині відбулася Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ...

На Львівщині відбулася Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ

11.05.2012, 14:05
11 травня на Львівщині у Перемишлянах за участі Глави УГКЦ Святослава Шевчука відбулася Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ, присвячена відкриттю пам’ятника блаженному священномученику Омеляну Ковчу.

11 травня на Львівщині у Перемишлянах за участі Глави УГКЦ Святослава Шевчука відбулася Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ, присвячена відкриттю пам’ятника блаженному священномученику Омеляну Ковчу. Про це з місця події передає кореспондент ІА ZIK.

Понад тисячу священиків та єрархів взяли участь у прощі, яка проходила у двох храмах одночасно – у церкві св. Миколая і в новому храмі св. Володимира і блаженного священномученика Омеляна Ковча.

Глава УГКЦ у храмі св. Миколая відправив молебень за участі єпископів. У церкві св. Володимира відбувався початок прощі духовенства і духовна застанова під проводом єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Венедикта Алексійчука.

Опісля всі зійшлися на центральній площі Перемишлян, де наразі проходить Архиєрейська Літургія.

Глава УГКЦ Святослав звернувся до духовних отців: «Ми скликали Всеукраїнську прощу священиків до міста Перемишляни. Дуже дякую усім отцям, які так чисельно прибули сьогодні на цю прощу. Я би дуже хотів, щоб кожен з вас був слугою Божим і батьком для своїх парафіян».

Він наголосив: «Ми сьогодні будемо благословляти пам’ятник Омеляну Ковчу, який стоятиме майже на центральній площі цього міста. Думаю, це відкриває певною мірою той задум Омеляна Ковча, де повинен бути священик у громадському житті. Він завжди навчав і закликав, що священик повинен бути у серці своєї громади. Тоді ми зможемо до того серця промовляти і повести за собою людей».

«Тому сьогодні ми хочемо, щоб голос нашого українського священика справді лунав у серці нашого народу. Щоб цей духовний батько розумів тих, до кого він проповідує», – додав Глава УГКЦ.