• Головна
  • Новини
  • Глави трьох Церков благословили відкриття 350-го ювілею м. Івано-Франківська...

Глави трьох Церков благословили відкриття 350-го ювілею м. Івано-Франківська

07.05.2012, 09:17
Глави трьох Церков благословили відкриття 350-го ювілею м. Івано-Франківська - фото 1
Благословення ювілейного святкування розпочалося спільним Молебнем до Пресвятої Богородиці.

До столиці Прикарпаття 5 травня завітали Глави трьох традиційних християнських Церков для участі у святкуванні 350-го ювілею міста Івано-Франківська. Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, зустрів Патріарха Філарета, Предстоятеля УПЦ КП, та Митрополита Мефодія, Предстоятеля УАПЦ, у митрополичому соборі Святого Воскресіння УГКЦ м. Івано-Франківська.

b5eb4f632e.jpg

Після молитви освятили хоругву для міста з нагоди ювілею. Очільники православних Церков та єпископат УГКЦ УПЦ КП та УАПЦ, численне духовенство, вирушило до міської Ратуші.  На площі духовенство зустрілося з громадою міста і представниками міської та обласної влади.

Благословення ювілейного святкування розпочалося спільним Молебнем до Пресвятої Богородиці, під час якого кожний Предстоятель виголосив молитву благословення та привітав громадськість і всіх мешканців міста.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, у привітальній промові Патріарх Святослав наголосив на тому, що місто Івано-Франківськ є містом молодих людей: творчих, активних, духовних та інтелектуальних, які є майбутнім України. Вітаючи всіх, він вручив міському голові хоругву – як прапор перемоги, і побажав, щоб вона стала офіційно хоругвою міста .

Патріарх Філарет відзначив міського голову Івано-Франківська орденом Святого Володимира, а Митрополит Мефодій, напередодні свята Святого Юрія, вручив ікону Юрія Переможця та орден Святого великомученика Юрія.