• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ (МП) відправив Богослужіння для «самоселів» у зоні радіаційного відчудження ЧАЕС...

Єпископ УПЦ (МП) відправив Богослужіння для «самоселів» у зоні радіаційного відчудження ЧАЕС

23.04.2012, 15:52
Єпископ УПЦ (МП) відправив Богослужіння для «самоселів» у зоні радіаційного відчудження ЧАЕС - фото 1
Вікарій Київської митрополії єпископ Броварський УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) 22 квітня відвідав зону радіаційного відчуження Чорнобильської АЕС, яка територіально входить до складу Броварського вікаріатства Київської єпархії.

Зона відчуженняВікарій Київської митрополії єпископ Броварський УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) 22 квітня відвідав зону радіаційного відчуження Чорнобильської АЕС, яка територіально входить до складу Броварського вікаріатства Київської єпархії.

У Покровському храмі села Поліське, колишнього районного центру, владика в співслужінні духовенства звершив Божественну Літургію для жителів зони відчуження - "самоселів", які не захотіли покинути рідні місця після Чорнобильської трагедії.

Після закінчення Літургії єпископ Феодосій, повідомляє сайт УПЦ (МП), відправив панихиду на Поліському кладовищі та поспілкувався з місцевими жителями і виселенцями, що приїхали цього дня в рідні місця.

Для "самоселів" в Покровському храмі кілька разів на рік духовенство Броварського вікаріатства проводить Богослужіння, а в недільні дні жителі зони можуть добиратися до розташованих недалеко храмів в Рагівці, Красятичах, Термахівці. Взагалі ж в Поліському районі, найбільш постраждалому від аварії на Чорнобильській АЕС, діють чотири храми УПЦ (МП).