• Головна
  • Новини
  • У хресній ході в Тернополі взяли участь близько 20 тис. людей...

У хресній ході в Тернополі взяли участь близько 20 тис. людей

02.04.2012, 09:45
У Тернополі відбувся хресний хід за участю представників громадськості та влади. Як повідомляє УНІАН-релігії, участь у ньому взяли близько 20 тис. людей.

У Тернополі відбувся хресний хід за участю представників громадськості та влади. Як повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської митрополії УКГЦ, участь у ньому взяли близько 20 тис. людей.

Після богослужіння в архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці та благословення владики Тернопільсько-Зборівської митрополії Української Греко-Католицької Церкви Василя (Семенюка), великий дерев’яний хрест по черзі несли представники духовенства, громадських та благодійних організацій, міської та обласної влади. Колона пройшла центральними вулицями міста. Під час хресної ходи її учасники співстраждали з Ісусом Христом, якого розіпнули на хресті, а також розмірковували про власні гріхи та шлях до життя в гармонії та душевному спокої.

Завершилась Хресна дорога молебнем біля архикатедральному соборі, під час якого владика Василь (Семенюк) подякував усім жителям міста за участь в заході, а також владиці Бучацької єпархії Дмитру Григораку, який спеціально приїхав для участі в хресній ході.