• Головна
  • Новини
  • Під час велелюдної Хресної Ходи у Львові УГКЦ ще раз нагадала про гріх абортів...

Під час велелюдної Хресної Ходи у Львові УГКЦ ще раз нагадала про гріх абортів

19.03.2012, 12:53
Під час велелюдної Хресної Ходи у Львові УГКЦ ще раз нагадала про гріх абортів - фото 1
У Львові 18 березня відбулася Хресна Хода, у якій за різними оцінками взяли участь від 40 до 50 тисяч осіб. Її організувала Львівська архиєпархія УГКЦ, а молитовні роздуми цьогоріч підготували отці-редемптористи.

exklusiv.gifУ Львові 18 березня відбулася Хресна Хода, у якій за різними оцінками взяли участь від 40 до 50 тисяч осіб. Її організувала Львівська архиєпархія УГКЦ, а молитовні роздуми цьогоріч підготували отці-редемптористи.

Хресна Хода, Львів, 18 березня 2012

У своїх духовних науках монахи серед іншого згадали про нещодавнє звернення єрархів УГКЦ та РКЦ щодо заборони в України абортів.

«Нагадуємо, що перед християнською спільнотою лежить велика моральна відповідальність за тих, хто вважає аборт способом виходу зі скрутного становища – треба невтомно роз’яснювати християнську позицію щодо цього гріховного і ганебного вчинку, а зламаним відчаєм простягати руку допомоги», - процитуав звернення католицьких єпископів єромонах Михайло (Іваняк).

Хресна Хода, Львів, 18 березня 2012

Отці-редемтористи зауважили, що на захист абортів виступило чимало людей. Ці люди також висловлюють невдоволення й тим, що Церква нібито втручається у сфери, які не входять у межі її компетенції.

«Не всім подобається це слово Церкви. Певні кола людей почали кричати у свій спосіб: Чому Церква пхається не у свої справи?! Вибір життя робить сама людина. Залишіть це нам! Однак слово Церкви - це слово Христа, і не можна мовчати, коли людина чинить гріх. Людське серце стало нечутливим до гріха, але Божий голос не затихає у ньому», - роз’яснили монахи.

Хресна Хода, Львів, 18 березня 2012

Велелюдна хресна хода у Львові тривала понад три години. У спільній молитві взяли участь духовенство, семінаристи, студенти та парафіяни львівських храмів. Хрест почергово несли митці, викладачі, представники обласної та міської влади. А на завершення молитовної акції митропролит Львівський Ігор (Возьняк) подякував усім за участь, разом з громадою міста він відмовив молитву за прославу слуги Божого Андрея Шептицького та уділив усім присутнім архипастирське благословення.

Хресна Хода, Львів, 18 березня 2012

Як розповіли РІСУ священики-редемптористи, очолити нинішню Хресну Ходу їм доручили не випадково - цього дня, 18 березня, виповнилося рівно 100 років відтоді, як Митрополит Андрей Шептицький запросив монахів Чину Найсвятішого Ізбавителя в Україну. А наступного року 27 травня вони відзначатимуть століттній ювілей підписання Митрополитом Андреєм Шептицьким та Генеральним урядом редемптористів угоди про заснування в Галичині монастиря ЧНІ.