• Головна
  • Новини
  • Католики Запоріжжя отримали мощі блаженного Івана Павла ІІ...

Католики Запоріжжя отримали мощі блаженного Івана Павла ІІ

06.02.2012, 15:48
Католики Запоріжжя отримали мощі блаженного Івана Павла ІІ - фото 1
На прохання духовенства і вірних із Запоріжжя 5 лютого 2012 р. Львівський римо-католицький митрополит Мечислав Мокшицький урочисто передав для латинської протокатедри Бога Отця Милосердного мощі блаженного Папи Івана Павла ІІ.

Іван Павло ІІНа прохання духовенства і вірних із Запоріжжя 5 лютого 2012 р. Львівський римо-католицький митрополит Мечислав Мокшицький урочисто передав для латинської протокатедри Бога Отця Милосердного мощі блаженного Папи Івана Павла ІІ.

«Культ Блаженного Івана Павла ІІ зримий не тільки в Італії чи Польщі, а й поширюється в Україні, – сказав в інтерв’ю для Радіо Ватикану митрополит Мокшицький. – Минуло десять років, як Святіший Отець Іван Павло ІІ відвідав нашу державу і нашу Церкву. Багато парафій звернулися з проханням отримати святі мощі блаженного Івана Павла ІІ, не лише в Західній Україні, й на Східній, де невеликі римо-католицькі спільноти».

Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ в Україні владика Ян Собіло подякував за дарунок.

«Присутність мощів блаженного Папи Івана Павла ІІ для нас у Запоріжжі в Україні це якби Папа Іван Павло ІІ приїхав до нас до Запоріжжя. Присутність мощів є для нас присутністю Папи Івана Павла і його благословенням для нас», - сказав він.

«Це дуже велика подія для Запоріжжя, для католиків східного і західного обряду, також для православних. Пам’ятаю, коли помер Папа Іван Павло ІІ, то дуже багато православних приходило до нас, виявляючи велику пошану в їхніх серцях до Івана Павла ІІ», - додав єпископ.