• Головна
  • Теми
  • 22 січня у Києві пройде спільна екуменічна молитва за єдність християн...

22 січня у Києві пройде спільна екуменічна молитва за єдність християн

21.01.2012, 11:11
22 січня у Києві пройде спільна екуменічна молитва за єдність християн - фото 1
Під час спільної молитви зі зверненнями виступлять Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, Апостольській Нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, архиєпископ Києво-Житомирської Дієцезії РКЦ Петро Мальчук, духовенство православних та протестантських Церков.

Molutva-za-ednist.jpgІніціатива проведення цієї молитви виходить від Глави УГКЦ Патріарха Святослава (Шевчука). Екуменічний молебень відбудеться 22 січня о 18:00 год. у храмі Святого Василія Великого (УГКЦ). Під час спільної молитви зі зверненнями виступлять Патріарх Святослав (Шевчук), Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, архиєпископ Києво-Житомирської дієцезії РКЦ Петро Мальчук, духовенство православних та протестантських Церков.

Як повідомив РІСУ голова Екуменічної комісії УГКЦ о. Ігор Шабан, вже 44-ий рік поспіль християни усієї Європи будуть разом молитись під час Тижня молитов за єдність християн, який організовує спільна робоча група Всесвітньої Ради Церков (майже усі православні та протестантські Церкви світу) та Папська Рада для сприяння єдності між християнами.

Вперше Тиждень молитов за єдність християн відбувся у 1968 році. Цьогорічна тема Тижня молитов за єдність «Всі ми перемінимось Перемогою Господа нашого Ісуса Христа» взята з листа апостола Павла до Коринтян (1 Кор 15:51-58).

Головна ідея Тижня молитов за єдність християн 2012 буде базуватися  на досвіді Церков Польщі, історія яких позначена серією поразок та перемог. Християни Польщі переконують, що прагнення єдності Церкви залежить виключно від кожного християнина: «Усі ми, християни, маємо відкритись один одному, щоб взаємно обдаровувати себе дарами Святого Духа. У такий спосіб, перемінимось в Ісусі Христі, у нашому правдивому та єдиному Господі».

До участі УГКЦ запрошує християн усіх конфесій, усіх, кому не байдуже питання єдності Церков.

Як РІСУ повідомляла, низка християнських організацій в свою чергу звернулася до всіх українців із закликом провести 22 січня о 14 годині на головних майданах міст та сіл Всенародну Спільну Молитву. Організатори сподіваються, що цей день завдяки спільній молитві стане ще й святом Духовного єднання українців. Представники християнських організацій просять приєднатися до акції усі релігійні і світські громади. А тих людей, які з поважних причин не зможуть вийти на майдан, вони закликають помолитися у цей час вдома, в дорозі, в лікарні.