Берлін вперше приймає європейську зустріч молоді Тезе

30.12.2011, 10:48
Берлін вперше приймає європейську зустріч молоді Тезе - фото 1
Провідна тема цієї зустрічі – «Шлях до нової солідарності між людьми».

taize_25.jpgexklusiv.gifЄвропейська зустріч молоді, яка організовується щороку спільнотою Тезе, вперше відбувається у Берліні, з 28 грудня до 1 січня 2012. Провідна тема цієї зустрічі – «Шлях до нової солідарності між людьми». Майже  30 000 молодих людей з усієї Європи та інших континентів здійснюють "Паломництво довіри на землі". 34-та Європейська зустріч молоді є відповіддю на запрошення Католицьких та Протестантських церков і міського голови Берліну.

На п’ять днів німецька столиця стала не тільки перехрестям, на якому зустрілися молоді люди з усієї Європи, а також символом об’єднаної Європи. У Берліні Брат Алоїз, пріор спільноти Тезе, закликав учасників молодіжної зустрічі шукати шляхів подолання розпаду у Європі та внесення духовних цінностей у суспільство.

Україна на молодіжній зустрічі представлена двома тисячами осіб. Традиційно молоді українці беруть активну участь у європейських днях довіри Тезе. Найактивнішою є молодь греко- та римо-католицьких парафій. Проте цього року вперше серед українських паломників є збірна протестантська група, до складу якої входять представники п'ятидесятницьких, баптистських та харизматичних церков з центральної та східної України.

Про те, чим і як живе молодіжна європейська спільнота Тезе у Берліні читайте  у спеціальному репортажі з місця події Олени КУЛИГІНОЇ. 

 

Теги: #Тезе