До Львова сьогодні прибуде Вифлеємський вогонь миру

20.12.2011, 12:00
20 грудня львівські пластуни отримають від своїх польських колег Вифлеємський вогонь миру. Офіційна передача відбудеться на українсько-польському кордоні на митному переході Рава-Руська о 13.00 год.

Vufleyemsky-vogon.jpg20 грудня львівські пластуни отримають від своїх польських колег Вифлеємський вогонь миру. Офіційна передача відбудеться на українсько-польському кордоні на митному переході Рава-Руська о 13.00 год.

Після цього Вифлеємський вогонь миру привезуть в Собор святого Юра, де він о 16.00 год. буде переданий на зберігання. І лише з 3 січня 2012 року розпочнеться його передача громаді міста. Однак, до цього часу Вифлеємський вогонь встигне побувати у дитячих будинках, інтернатах, сиротинцях, поінформували в прес-службі Львівської міськради.

Як зазначають учасники передачі, з 3 до 6 січня 2012 року Вифлеємський вогонь буде переданий у всі церкви Львова.

Напередодні Різдвяних свят пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру львівській громаді. Важливим є те, щоб іскра з місця народження Ісуса Христа потрапила в кожну домівку.

Нагадаємо, вперше Вифлеємський вогонь миру потрапив до України у 1992 році, однак офіційний відлік ведеться з 1998 року, коли відбулася офіційна передача на українсько-польському кордоні від польських скаутів до українських пластунів.

Як зазначають представники громадської організації «Пласт», головна мета передачі вогню – це передача миру, світла та добра кожному з нас. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.