В Україну везуть Вифлеємський Вогонь

12.12.2011, 17:28
В Україну везуть Вифлеємський Вогонь - фото 1
Через кілька днів - 20 грудня в Україну прибуде Вифлеємський Вогонь.

vogon.jpgЧерез кілька днів - 20 грудня в Україну прибуде Вифлеємський Вогонь. Його в урочистій обстановці отримають українські пластуни від своїх польських колег на державному кордоні в Рава-Руській, що на Львівщині Того ж дня Вифлеємський вогонь миру перевезуть на збереження до собору св. Юра у Львові.

Міжнародну акцію "Вифлеємський вогонь миру", як інформує Пластовий портал, заснувала Австрійська телерадіокомпанія ще в 1988 році, з метою донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом - у лікарнях, дитячих будинках і т.п. У тому ж році ініціатива була підхоплена скаутами Відня, а основним ініціатором виступив скаутський провідник Берт Грюнвальд.

До Європи вогонь з Вифлеєму в кінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже з Відня він подорожує по Європі з рук в руки, так званої "скаутською естафетою". З Австрії через Словаччину та Польщу в середині грудня вогонь потрапляє і в Україну, де про нього піклується найбільша скаутська організація України - Пласт.

Вже традиційно, акцію пластунів в України благословили відразу чотири Церкви - УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ в Україні.

Окрім Організації «Пласт» вже багато років Вифлеємський вогонь всією Україною поширює також організація Українських Скаутів.