До Києва з Італії 22 жовтня привезуть мощі святого Миколая

19.10.2011, 15:27
До Києва з Італії 22 жовтня привезуть мощі святого Миколая - фото 1
Мощі святого Миколая перебуватимуть з 22 жовтня по 22 грудня в Храмі ап. Луки за адресою: вул. Майбороди, 19.

Mykolayko.jpgЧастку мощів великого святого Святителя Миколая буде привезено з Італії до Києва в спеціальному ковчезі.

Мощі святого Миколая перебуватимуть з 22 жовтня по 22 грудня в Храмі ап. Луки за адресою: вул. Майбороди, 19. Храм працюватиме з 8.00 до 20.00. Про це інформує "Релігія в Україні".

Святитель Миколай народився в першій половині 3 ст. в м. Патари Малої Азії, нині це Туреччина, в благочестивій християнській сім’ї від немолодих вже батьків, котрі своїми довгими молитвами та подвигами випросили у Бога благословенного сина — Миколая, якого було обіцяно віддати на служіння Господові. В хрещенні він отримав ім’я «перемагаючий народ» — Миколай.

З дитинства відзначався він схильністю до духовних предметів, любив ходити до храму. Отримав освіту в рідному місті, був помічений місцевим єпископом і за благочестя поставлений священиком. Відвідав як паломник Єрусалим й хотів залишитися на Святій Землі в одному з монастирів, проте отримав від Бога звістку повертатися додому. Там, керований Святим Духом, досвітсонця ввійшов першим до головної церкви м. Мирів Лікійських, і за откровенням Божим його поставили єпископом, адже ця церковна область саме шукала собі архирея.

Під час гонінь Діоклетіана опинився за гратами, бо дуже ревнісно проповідував Христа, нічого не боячись. Після закінчення гонінь повернувся на кафедру. Також брав участь у першому Вселенському Соборі 325 р. Відомий своїм дивовижним милосердям до людей, заступництвом в усіляких бідах, як на суші, так і на морі, покровительством нужденних, засуджених до страти й ув’язнення.

Відома допомога й заступництво св. Миколая з давніх часів до нинішніх днів. Нетлінне тіло святого в 1087 р. було перевезене з Мирів, що потерпали від мусульманських завойовників, до м. Барі, нині Італія. Невдовзі там побудували церкву на честь святителя, і його тіло перенесли туди. Й донині мощі знаходяться там.