• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині розпочалися всеукраїнська та молодіжна прощі до Зарваниці...

На Тернопільщині розпочалися всеукраїнська та молодіжна прощі до Зарваниці

16.07.2011, 09:19

За попередніми підрахунками, до Зарваниці прибудуть близько 150 тис. прочан. Участь у прощі візьме також Архиєпископ Барселони (Іспанія) кардинал Луїс Мартінес Сістач, який у цей час перебуває з візитом в Україні. У всіх населених пунктах, які розташовані на маршруті прочан до Зарваниці, з 15 до 17 липня встановили мораторій на продаж алкоголю.

Після Літургії у кафедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці колона прочан у супроводі машини Державтоінспекції та швидкої допомоги вирушила з Тернополя пішою ходою у Марійський центр у Зарваниці, передає УНІАН.

Прочани з Тернополя об’єднаються в Зарваниці з прочанами, які йшли на прощу з інших міст, та візьмуть участь в архиєрейському вечірньому богослужінні, поході зі свічками до чудотворного місця, де відбудеться молебень до Богородиці. Опісля пройде нічне посвячення води та хресна дорога. Також уночі паломники зможуть послухати духовний концерт на Співочому полі або взяти участь у нічних чуваннях.

На 60-кілометровому маршруті до святого місця прочани матимуть змогу безкоштовно отримувати бутильовану воду, у самій же Зарваниці працюватимуть польові кухні, де учасники прощі зможуть попити чаю та поїсти. Для ночівлі людей у Зарваниці встановлено сім військових наметів.

У неділю, 17 липня, відбудеться ранкова архиєрейська Літургія, яку правитиме Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук). Після неї також буде проведено освячення води та релігійної атрибутики.

Як повідомлялося, цього року об’єднали всеукраїнську та молодіжну прощі; за попередніми підрахунками, до Зарваниці прибудуть близько 150 тис. прочан. Участь у прощі візьме також Архиєпископ Барселони (Іспанія) кардинал Луїс Мартінес Сістач, який у цей час перебуває з візитом в Україні.

У всіх населених пунктах, які розташовані на маршруті прочан до Зарваниці, з 15 до 17 липня встановили мораторій на продаж алкоголю.

Марійський духовний центр у Зарваниці входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.