До Києва привезли мощі Івана Павла II

24.06.2011, 16:36
До Києва привезли мощі Івана Павла II - фото 1
У кафедральний собор святого Миколая у Києві 23 червня привезли мощі Папи Івана Павла II з нагоди святкування 10-річчя з візиту Папи Римського в Україну 23-27 червня 2001 року.

Ivan-Pavlo-II.jpgУ кафедральний собор святого Миколая у Києві 23 червня привезли мощі Папи Івана Павла II з нагоди святкування 10-річчя з візиту Папи Римського в Україну 23-27 червня 2001 року.

До Києва прибула так звана перша категорія мощей, серед яких частина волосся з голови Папи Івана Павла II, пілеолус (шапочка священика), який довгі роки носив Папа, і медаль, яку було виготовлено ??з нагоди його візиту до України.

Генеральний вікарій Києво-Житомирської дієцезії Римо-Католицької Церкви єпископ Станіслав Широкорадюк наголосив, що візит в Україну в 2011 році для покійного понтифіка був особливою подією.

"Іоанн Павло II досконально вивчив історію України, знав про репресії у часи тоталітарного режиму, в тому числі, і направлені проти християн, про Голодомор. Папа вірив, що якщо від його візиту в житті українців нічого не зміниться, то вони, принаймні, зміняться внутрішньо", – сказав він.

У той же час єпископ-помічник Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви Йосип (Мілян) підкреслив рівень духовного підйому під час візиту Івана Павла II в Україну. З його слів, після цього в країні покращилися взаємовідносини між православними і католиками.

Нагадаємо, 1 травня Іван Павло II був офіційно зарахований до лику блаженних.

Його мощі перебувають в Україні з 1 травня, і за цей час їм віддали данину поваги близько 50 тисяч католиків в 35 містах України. У найближчі дні в конкафедральном соборі святого Миколая в Києві відбудеться 40-годинний молебень в подяку за приїзд блаженного Іоанна Павла II в Україну з проханням про його заступництво над Україною.

А 26 червня мощі понтифіка пронесуть вулицями Києва під час урочистого хресного ходу.  Про це інформують «Українські новини».