• Головна
  • Новини
  • УГКЦ просить заборонити продаж алкоголю під час прощі в Зарваницю...

УГКЦ просить заборонити продаж алкоголю під час прощі в Зарваницю

09.06.2011, 15:30
УГКЦ просить заборонити продаж алкоголю під час прощі в Зарваницю - фото 1
«Відповідне рішення уже прийняла сільська рада Зарваниці. Отож на території паломницького центру під час прощі не буде жодних алкогольних напоїв. Я би попросив працівників міліції проконтролювати це питання», – зазначив владика Василь (Семенюк).

Зарваниця.jpgТернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ просить на час прощі у Зарваниці Теребовлянського району, що відбудеться цього року 16-17 липня, ввести мораторій на продаж алкогольних напоїв у селах, через які йтимуть паломники.

Про це повідомив 8 червня,під час наради з питань організації прощі владика Василій (Семенюк), інформує ЗІК.

«Відповідне рішення уже прийняла сільська рада Зарваниці. Отож на території паломницького центру під час прощі не буде жодних алкогольних напоїв. Я би попросив працівників міліції проконтролювати це питання», – зазначив владика.

Також під час наради, яку провів голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, йшлося про облаштування доріг, благоустрою на території Зарваниці, безпеку та санітарний контроль під час прощі, забезпечення паломників транспортом, харчами і житлом.

За прогнозами Тернопільсько-Зборівської єпархії, на відпуст приїдуть близько 150 тис. вірних з усіх регіонів України та з-за кордону. Очікують візиту Глави УГКЦ Святослава (Шевчука) і кардинала з Італії.