• Головна
  • Новини
  • Із Греції до Києва прибуде чесна глава святої Анастасії Узорішительниці...

Із Греції до Києва прибуде чесна глава святої Анастасії Узорішительниці

15.04.2011, 09:49
Із Греції до Києва прибуде чесна глава святої Анастасії Узорішительниці - фото 1
За попередніми домовленостями зі Вселеньским Патріархом Варфоломієм, мощі прибудуть в Україну 8 травня і перебуватимуть тут протягом місяця, орієнтовно до 6-8 червня»

Anastasiya.gif«За попередніми домовленостями зі Вселеньским Патріархом Варфоломієм, мощі прибудуть в Україну 8 травня і перебуватимуть тут протягом місяця, орієнтовно до 6-8 червня», ? розповів порталу «Православіє в Україні» секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоєрей Миколай Данилевич.

Програма перебування чесної глави святої великомучениці Анастасії Узорішительниці зараз допрацьовується, хоча наразі відомо, що святиня відвідає десять кафедральних міст України.

Як зазначив отець Миколай, одним із напрямків соціального служіння Української Православної Церкви є духовна опіка над хворими людьми та в’язнями у місцях позбавлення волі. Для тих і інших ? свята Великомучениця Анастасія є Небесною покровителькою, оскільки ще за життя (†304 рік) угодниця Божа обрала собі благу участь: вона навідувала у темницях християн, які постраждали за віру Христову, приносила їм їжу, лікувала рани, а іноді й викупляла з неволі. Через свій подвиг вона здобула собі ім’я Узорішительниці, а Господь прославив її мощі нетлінням після мученицької кончини.

Сьогодні часточки мощей святої Анастасії є в Хорватії, Італії, в Баварії та на святій горі Афон. Чесна глава зберігається у Свято-Анастасіївському ставропігійному патріаршому монастирі, розташованому в горах, неподалік міста Салоніки (Греція).

В кожній єпархії, окрім кафедральних соборів Української Православної Церкви, чесна глава святої великомучениці Анастасії відвідуватиме лікарні та в’язниці.