• Головна
  • Новини
  • Кабмін готує закон, який врегулює паломництво хасидів до Умані...

Кабмін готує закон, який врегулює паломництво хасидів до Умані

08.04.2011, 13:34
Кабмін готує закон, який врегулює паломництво хасидів до Умані - фото 1
Кабінет міністрів у рамках державної програми по забезпеченню паломництва врегулює питання щорічного відвідування хасидами могили цадика (мудреця) Нахмана в Умані.

hasydy.jpgКабінет міністрів у рамках державної програми по забезпеченню паломництва врегулює питання щорічного відвідування хасидами могили цадика (мудреця) Нахмана в Умані.

Як заявив начальник служби охорони культурної спадщини Черкаської облдержадміністрації Микола Суховий з цього питання вже розпочато створення проекту закону України "Про паломництво". Про це інформує «Кореспондент».

"За розпорядженням губернатора області Сергія Тулуба проводиться підготовка до створення юридичної особи з відповідними повноваженнями і зв'язками з країнами, з яких прибувають паломники: це Ізраїль, США", – сказав він.

Суховій зазначив, що за розпорядженням голови Черкаської ОДА вирішується питання про врегулювання коштів з метою забезпечення перебування хасидів в області на високому рівні.

Крім того, за його словами, спеціально до нинішнього паломництва адміністрація складе туристичні програми з відвідуванням пам'ятників хасидизму і пов'язаних з культурною спадщиною регіону.

Нагадаємо, щорічно понад 20 тисяч хасидів відвідують Умань наприкінці вересня, щоб на могилі свого духовного лідера, цадика Нахмана, відсвяткувати Рош-га-Шана – юдейський Новий рік.

Також минулого року, 10 вересня, між хасидами та місцевими жителями, стався побутовий конфлікт, після якого було депортовано 10 паломників.

Після чого українська влада і організатори паломництва хасидів Міжнародний доброчинний фонд імені ребе Нахмана, вкотре підняли питання про законне врегулювання паломництва.