• Головна
  • Новини
  • У василіанському монастирі на Тернопіллі зберігатиметься частка мощей святого Івана Хрестителя...

У василіанському монастирі на Тернопіллі зберігатиметься частка мощей святого Івана Хрестителя

31.03.2011, 13:48
У василіанському монастирі на Тернопіллі зберігатиметься частка мощей святого Івана Хрестителя - фото 1
Частку мощей святого Івана Хрестителя у Базиліку Різдва Божої Матері в Улашківцях Чортківського району Тернопілсьької області передадуть на Благовіщення, 7 квітня.

exklusiv.gifJohn-The-Baptist.jpgЧастку мощей святого Івана Хрестителя у Базиліку Різдва Божої Матері в Улашківцях Чортківського району Тернопілсьької області передадуть на Благовіщення, 7 квітня. Цього ж дня прочани, які відвідають храм, матимуть змогу отримати повний папський відпуст гріхів. Святиня перебуватиме у Базиліці постійно, повідомив кореспонденту РІСУ її ректор отець Теодозій Крецул (ЧСВВ).

“Монастир попросив каноніка Папської базиліки Santa Maria Maggiore у Римі владику Іринея (Білика) знайти ці мощі і передати частину. Початок архиєрейської Літургії за участю владики Іринея – о 12-й. Зустріч мощей відбудеться може трішки швидше,” розповів ректор Базиліки.

Щодо відпусту гріхів, то для нього є декілька умов.

“Відпуст може отримати той, хто відвідає храм у всі Богородичні свята, а також на Різдво Івана Хрестителя. Також умовами є сповідь, Святе причастя і намірення святого отця – його молитва”, пояснює отець Т. Крецул.

Мощі в Улашківцях у монастирському храмі можна буде побачити не тільки у вказані свята, а й загалом тоді, коли базиліка буде відкритою.

У відповідь на запитання кореспондента про ініціативу передачі реліквії ректор пояснив, що, незважаючи на те, що тепер і монастир, і Базиліка носять ім’я Різдва Божої Матері, у давнину назви були розділені – монастир мав назву Різдва Івана Хрестителя.