• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ за участі духовенства та влади освятив води Дніпра...

Предстоятель УПЦ за участі духовенства та влади освятив води Дніпра

19.01.2011, 16:11
Предстоятель УПЦ за участі духовенства та влади освятив води Дніпра - фото 1
На столичній Оболонській набережній, біля підніжжя Свято-Покровського храму (вулиця Прирічна, 5-а), Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир 19 січня освятив води Дніпра. За богослужінням також молилися представники влади.

Vodohreshche.jpgНа столичній Оболонській набережній, біля підніжжя Свято-Покровського храму (вулиця Прирічна, 5-а), Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир 19 січня освятив води Дніпра. За богослужінням також молилися представники влади.

Зокрема, це Прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова КМДА Олександр Попов, перший віце-прем'єр-міністр  Андрій Клюєв, голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, члени уряду, народні обранці, голови районів столиці. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Після звершення чину великого освячення води, Архипастир звернувся до присутніх із повчальним словом та привітав їх зі святом Богоявлення.

«Нехай освячується завжди наш Йордан – Дніпро, так як сьогодні освятив Господь воду пришестям до ріки Йорданської. Нехай Господь допомагає нам усім в добрих справах та нехай буде зажди з нами, з нашою країною і нашим народом», — сказав зокрема він.

Після цього Первосвятитель прикликав на присутніх Боже благословення та окропив святою водою. Далі усі бажаючі  змогли зануритися в ополонку, вирізану у формі хреста. 

Місце для освячення води було обрано невипадково, адже місцеві жителі традиційно влаштовують тут Хрещенські купання.