• Головна
  • Новини
  • Співробітники Державної кримінально-виконавчої служби України молитимуться, щоб у їхній роботі панувала справедливість...

Співробітники Державної кримінально-виконавчої служби України молитимуться, щоб у їхній роботі панувала справедливість

24.09.2010, 10:27
Співробітники Державної кримінально-виконавчої служби України молитимуться, щоб у їхній роботі панувала справедливість - фото 1
Проща до Свято-Успенської Унівської лаври працівників пенітенціарної системи України відбудеться 26-27 вересня. Організаторами заходу є УГКЦ разом з Державним департаментом України з питань виконання покарань.

Проща.jpgПроща до Свято-Успенської Унівської лаври працівників пенітенціарної системи України відбудеться 26-27 вересня. Організаторами заходу є УГКЦ разом з Державним департаментом України з питань виконання покарань. Таке паломництво під назвою «Справедливість, віра, милосердя!» стало традиційним та відбувається уже 3 роки поспіль.

Владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України окреслив мету прощі так: «… черпати сили Божої для сповнення такої нелегкої служби, щоб нести її відповідально і гідно, ... силою Господнього Хреста долати гріх, що так утруднює наше життя,... плекати людяне ставлення до покараних за злочини, адже добро опікає, очищує і освячує душі». Про це інформує прес-служба УГКЦ.

Він додав, що в'язниця з місця покарання повинна перетворитися на справді виправний, тобто пенітенціарний заклад. На думку єпископа, спільна хода, перебування поруч одне одного, спільна молитва — найкращі засоби для досягнення цієї мети.