• Головна
  • Новини
  • УГКЦ разом із Міноборони, МВС, ДПС та МНС України організовує Друге Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці...

УГКЦ разом із Міноборони, МВС, ДПС та МНС України організовує Друге Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці

17.09.2010, 10:41
УГКЦ разом із Міноборони, МВС, ДПС та МНС України організовує Друге Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці - фото 1
Друге Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці, організоване Українською Греко-Католицькою Церквою спільно з Міноборони, МВС, ДПС та МНС України, відбудеться 18-19 вересня.

Zarv.jpgДруге Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці, організоване Українською Греко-Католицькою Церквою спільно з Міноборони, МВС, ДПС та МНС України, відбудеться 18-19 вересня.

Як повідомили у Департаменті інформації УГКЦ, між Міністерством оборони України та Відділом Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства Силових структур ведеться активна і плідна співпраця. Її результат – збільшення кількості військових частин, охоплених душпастирським служінням, та створення Ради душпастирської опіки при головному військовому відомстві країни.

«Сьогодні у нас є держава й від нас залежить, якою вона буде. Вірність Богові у виконанні Його заповідей та вірність своїй Батьківщині, у сповненні обов’язків щодо неї, її розбудови та оборони – щоденні подвиги українських військовиків», – каже Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства Силових структур України.

Стати учасником паломництва і тим самим показати добрий приклад для всіх захисників Батьківщини запрошено Міністра оборони України Михайла Єжеля.

Перше Всеукраїнське військове паломництво, організоване Українською Греко-Католицькою Церквою спільно з Міноборони, МВС, ДПС та МНС України, відбулося минулого року. Крім того, українські військові приймають участь у міжнародному військовому паломництві до міста Люрд (Франція).

Відповідальна особа та координатор акції – заступник керівника відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, о. Любомир Яворський.

Довідка РІСУ: Марійський духовний центр у селі Зарваниці Теребовлянського району на Тернопільщині внесено до переліку 15 найвизначніших святинь католицького світу, пов’язаних із об’явленням Діви Марії. Існує легенда, що один із ченців Києво-Печерської лаври, коли татари палили місто, врятувався і вирушив на захід. Багато днів блукав лісами і болотами. З надією на спасіння не переставав молитися до Богородиці. Вона з’явилася йому уві сні біля джерела і попросила залишитися у цьому райському куточку.

Першу церкву на цій місцині збудував князь Василько Теребовлянський. Заблукавши під час полювань у лісі, він важко захворів. Його знайшов чернець, що жив у печері, і благословив чудотворною іконою, на якій була зображена Діва Марія. Князь видужав і як дар за спасіння збудував храм.

За останні кілька років Марійський духовний центр у Зарваниці розбудувався. На його території та поблизу – п’ять церков, під лісом – Хресна дорога з образами. Для прочан зведено спеціальний будиночок та трапезну.