• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ на Святій Землі молиться за Україну та її керівників...

Предстоятель УПЦ на Святій Землі молиться за Україну та її керівників

07.09.2010, 12:04
Предстоятель УПЦ на Святій Землі молиться за Україну та її керівників - фото 1
Паломництво Митрополита Володимира до Єрусалиму триватиме майже тиждень — від 6 до 12 вересня. Предстоятель УПЦ очолив паломницьку групу з України на Святу Землю.

Фавор_.jpgПаломництво Митрополита Володимира до Єрусалиму триватиме майже тиждень — від 6 до 12 вересня. Предстоятель УПЦ очолив паломницьку групу з України на Святу Землю. Найперше Митрополит Володимир відвідав гору Тавор. Там 7 вересня Предстоятель УПЦ відслужив Літургію. Митрополит Володимир молився за український народ, керівників держави, а також прочитав поминальні записки, що прийшли на електронну адресу офіційного сайту УПЦ.

Згідно з програмою візиту, Предстоятель УПЦ відправить Літургію на Гробі Господньому в Храмі Воскресіння Христового. Також паломницька група звершить омовіння у водах ріки Йордан.

фавор_11.jpgДалі священнослужителі та віруючі відвідають: Російську Духовну Місію в Єрусалимі, місто Капернаум, храм Марії Магдалини, гору Сіон, храм Різдва Христового у Вифлеємі, монастир преподобного Феодосія Великого, Лавру преподобного Сави Освященного, подвір’я Російської Духовної Місії в Хевроні (побувають біля Дуба Маврійського), подвір’я в Єрихоні, монастир преподобного Герасима Йорданського, гробницю святого праведного Лазаря Чотириденного, Єлеонську гору (місце Вознесіння Господнього), Гефсиманський сад, храм святого первомученика архидиякона Стефана, а також Олександрійське подвір’я в Єрусалимі.

Делегація, яка супроводжує Предстоятеля УПЦ, сформована Паломницьким центром Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ. За інформацією прес-служби УПЦ, традиційно подібні заходи на чолі з Митрополитом Володимиром організовуються декілька разів на рік.